Klaus Kjellerup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Klaus Kjellerup
KKLILLEB.JPG
Klaus Kjellerup ca. 2007
Information
Født Klaus Kjellerup
27. april 1954 (65 år)
KøbenhavnRediger på Wikidata
Oprindelse Frederiksberg Danmark
Genre Rock
Pop
Reggae
Beskæftigelse Musiker
Sangskriver
Journalist
Aktive år 1976 -
Pladeselskab Glad Grammofon
Associeret med Danser med Drenge
Tøsedrengene
Den Gule Negl
Pakhus 1
Eksterne henvisninger
Danser med Drenge
Klaus K Blog

Klaus Kjellerup (født 27. april 1954Frederiksberg) - aka Klaus K er en dansk komponist, tekstforfatter, journalist, musiker og producer. Han blev uddannet journalist i 1982, og arbejdede i 80'erne som journalist på bl.a. Berlingske, Ekstra Bladet, DR og Nordisk Film. Han er redaktør af Danser med Drenge's website.[1]

Kjellerup dannede i 1978 den danske gruppe Tøsedrengene sammen med barndomsvennen Henrik Stanley Møller. Inden da var han bassist i 70'er fusionsorkesteret Pakhus 1. [2]

Han forlod Tøsedrengene i slutningen af 1983 - en begivenhed, der ifølge Tøsedrengene's website [3] blev omtalt i stort set alle danske nyhedsmedier.

I 1991 stiftede Kjellerup Danser med Drenge med Philippa Bulgin. Han er i dag sangskriver og leder af gruppen.

Sideløbende med sin journalistiske karriere i 1980'erne udgav han tre album i eget navn:

Siden Tøsedrengenes start har Kjellerup skrevet og udgivet ca. 150 danske sange, indsunget af ham selv eller de danske sangerinder Rie Rasmussen og Philippa Bulgin (Danser med Drenge), samt Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen (fra Tøsedrengene). Til hans kendte sange hører "Sig du ka' li' mig" og "Ud under åben himmel" med Tøsedrengene – samt "Hvorlænge vil du ydmyge dig?", "Er der nogen i himlen?", "En dejlig morgen" og "Aldrig undvære dig" fra Danser med Drenge's katalog. Enkelte af hans sange er oversat og udgivet i Spanien, Latinamerika og Sydafrika.

Kjellerup er stifter og leder af selskabet Glad Grammofon, som blev vækstgazelle i Dagbladet Børsen i årene 2008 og 2009. Selskabet står bag Danser med Drenge's aktiviteter og har udgivet gruppens album siden år 2000.

Han skrev desuden musik til en række TV-reklamer og TV-programmer i 1980'erne, bl.a. kendingsmelodierne til TV2-programmet Eleva2ren, og til Lykkehjulet sammen med produceren Jesper Ranum.

Sammen med kunstnerne Kim Larsen, Thomas Helmig og Johnny Madsen dannede Kjellerup i 2008 det såkaldte "friheds-band" Den Gule Negl i protest mod statens indgreb i borgernes frihedsrettigheder. Dette gjaldt især rygeloven fra august 2007 Lov om røgfri miljøer, som har gjort det kriminelt at ryge tobak på private arbejdspladser og restaurationer i Danmark. Gruppen indspillede og udgav Kim Larsen's sang Hold dig på måtten i august 2008 og lavede også denne sang på video.

Siden Den Gule Negl's start har han skrevet artikler om frihed, tobak og rygeforbud på Klaus K blog [4] og på netavisen 180grader.dk [5]. I 2010 skrev han desuden til spalten Vrisne gamle mænd på bagsiden af Ekstra Bladet.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]