Søs Egelind

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Søs Egelind
Personlig information
Født Hanne Egelind
13. november 1958 (60 år)
Silkeborg, Midtjylland[1]
Nationalitet Danmark Dansk
Børn Molly Egelind
Beskæftigelse skuespiller, instruktør og komiker
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Søs Egelind (født Hanne Egelind 13. november 1958 i Silkeborg[1]) er en dansk skuespiller, instruktør og komiker.

Hun blev døbt i Alderslyst Kirke, som ligger i bydelen Alderslyst i Silkeborg.[1] Senere blev hun uddannet som skuespiller ved Aarhus Teaters Elevskole (1979-82). Som komiker er hun især kendt for sit makkerskab med Kirsten Lehfeldt i Søs & Kirsten.

Søs er stemmen bag dukken Harry i DSB's reklamefilm, hvor Søren Pilmark spiller Bahnsen.

Hun er skilt fra filmfotografen Bjørn Blixt, og de har sammen døtrene Molly Maria Blixt Egelind og Carla Sofia Blixt Egelind. Sammen har de drevet økologisk landbrug i Nordsjælland siden 2002. Egelind udtaler i TV2 programmet Stjernerne på slottet at hun "elsker at muge ud, at gå rundt i kedeldragt og male hegn der, fikse udstyr dér, og være praktisk gris".

I 2011 deltog i hun i DRs dirigentkonkurrence Maestro som hun vandt. Året efter deltog hun i madlavningskonkurrencen Masterchef, som hun også vandt.

Udvalgt filmografi[redigér | redigér wikikode]

Spillefilm

Serier

Reklame

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b c Kirkebog for Silkeborg Sogn, ("1956-1959" s. 267; opslag 265, nr. 100) på Arkivalieronline.dk, Statens Arkiver.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerStub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Søs Egelind kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.