Elsebeth Reingaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Elsebeth Reingaards grav på Holmens Kirkegård i København.

Elsebeth Reingaard Neumann f. Reingaard (16. september 1947 i København23. maj 2004) var en dansk skuespiller.

I årene 1962-1966 som model i Tyskland, Danmark og Frankrig. Hun debuterede som skuespiller i Paradis retur i 1964, som hun modtog Kulturministeriets debutantpris for. Frem til 1972 indspillede hun i alt otte spillefilm. I 1965 fik hun sin debut på teatret med en rolle på Comediehuset. Hun begyndte at læse kunsthistorie ved Københavns Universitet, men skiftede senere til jura.

Hun var gift to gange, først med instruktør Jesper Høm, som hun fik en søn, fotografen Marc Reingaard Høm, med. Senere blev hun gift med advokat Per Neumann, som hun fik datteren Helene Reingaard Neumann med. Hun har siden også uddannet sig til skuespiller.

Elsebeth Reingaard er begravet på Holmens Kirkegård.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Elsebeth Reingaard kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.