Ernst Biberstein

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ernst Biberstein

Ernst Biberstein at the Nuremberg Trials.PNG

Personlig information
Født 15. februar 1899Rediger på Wikidata
HilchenbachRediger på Wikidata
Død 8. december 1986 (87 år)Rediger på Wikidata
NeumünsterRediger på Wikidata
Politisk parti NSDAPRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Medlem af SchutzstaffelRediger på Wikidata
Beskæftigelse Pastor, militærperson, politikerRediger på Wikidata
Arbejdsgiver GestapoRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Ernst Emil Heinrich Biberstein (født 5. januar 1899, død 8. december 1986) var en tysk SS-Sturmbannführer, medlem af SD og chef for Einsatzkommando 6.

Han sluttede sig til nazistpartiet NSDAP i 1926, samt SS den 13. september 1936 (medlemsnummer 272.692). Fra marts til oktober 1940 gjorde han tjeneste som soldat. I 1941 lavede han navneændring fra Szymanowski til Biberstein. Efter mordet på Reinhard Heydrich, blev han tildelt kommandoen over Einsatzgruppen C i juni 1942.

Biberstein blev sagsøgt ved Einsatzgruppenprocessen under Nürnbergprocessen. Hans retssag begyndte i september 1947 og sluttede den 9. april 1948. Han nægtede sig skyldig i alle anklager. Einsatzkommando 6 var tiltalt for at have gennemført omkring 2-3.000 henrettelser.

Biberstein var bl.a. til stede ved henrettelser, hvor ofrene blev tvunget til at stå på knæ, på kanten af en grav og derefter blive skudt med en maskinpistol. Han blev erkendt skyldig og dømt til døden ved hængning, som senere blev ændret til livsvarigt fængsel i 1951. Han blev løsladt i 1958, og døde i 1986 i Neumünster.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
TysklandStub
Denne biografi om en tysker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi