Eurodance

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Eurodance er en musikgenre, der opstod i slutningen af 1980'erne.

Eurodance bestod oftest af en kvindelig forsanger, og en mandelig rapper. Der er mange underklasser som f.eks. Happy Trance, som er mere techno-baseret.

Historie[redigér | redigér wikikode]

I slutningen af 1980'erne var eurodance allerede begyndt at blive spillet på diskotekerne, og producerne blev imponerede af lyden. Lyden var banebrydende, da eurodance oftest er en blanding af dance og rap. Derfor blev der i starten af 1990'erne startet mange bands.

De første bands, der fik stort kommercielt gennembrud var Technotronic og Snap!, som i 1989-90 havde en række store hits.

I perioden 1990-1997 var der mange eurodance-bands. F.eks. Cappella, Culture Beat, Corona og La Bouche. Corona havde et stort hit med Rhytm Of The Night, mens Culture Beat hærgede med Mr. Vain.

Populariteten daler[redigér | redigér wikikode]

I 1997 blev Teenpop populært, og snart havde techno udkonkurreret eurodance. Genren blev umoderne, og de fleste bands blev fyret fra deres pladeselskaber. Men blandt de overlevende bands var Scooter, der har udgivet så sent som i 2008.

Eurodance i Danmark[redigér | redigér wikikode]

Eurodance var fra 1992 til 1998 meget populært. Der var mange store danske Eurodance grupper som Hit'n'Hide og Toy-Box, men de populæreste var dog Aqua og Daze. Aqua var det mest succesfulde danske band nogensinde. De havde fem nummer 1 hits i verden, dog kun tre top 10 sange i USA. Deres største hit er "Barbie Girl", mens andre hits er "Dr Jones", "Turn Back Time", "Lollipop", "Around The World" og "Cartoon Heroes". Deres plader solgte i 30 millioner eksemplarer, og til sammen havde de 13 top 10 singler. Daze fulgte godt med i kølvandet på Aqua's succes og hittede i det meste af Europa med sange som "Superhero" og "Together Forever".

Andre populære bands var Me & My, der havde store europæiske hits med "Dub-I-Dub" og "Fly High".

Infernal, har haft mange store dance-klassikere som f.eks. "Sunrise" eller "Serengeti". Men i år 2005 fik de et comeback med titelsangen fra albummet "From Paris to Berlin".

Populære eurodance bands[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]


Musik Stub
Denne musikartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.