Evald Krog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Evald Krog (født 18. marts 1944) er en dansk muskelsvindramt, der er kendt for at have grundlagt Muskelsvindfonden.

Krog grundlagde Muskelsvindfonden i 1971 i protest over, at man på det tidspunkt gjorde alt for lidt for mennesker med muskelsvind i Danmark. Han har været formand for foreningen i det meste af dens levetid og været med til at grundlægge RehabiliteringsCenter for Muskelsvind i 1976, dengang under navnet Vejlednings- og Behandlingscenter samt Grøn Koncert, der arrangeres hvert år flere steder i landet.

Evald Krog er bosat i Ajstrup, ved Malling. Han er født med muskelsvind af typen Spinal MuskelAtrofi II. Han har datteren Marie fra et tidligere ægteskab. I sin fritid dyrker han især jazzmusik og har sammen med Lise Dandanell og band indsunget pladen No Matter What: Four Wheel Drive. Evald Krog medvirkede i Lars von Triers RIGET II, 1997, hvor han var stemme for Lillebror, der ellers blev spillet af Udo Kier.

Den 23. november 2015 meddelte Evald Krog i et personligt brev til alle medlemmer af Muskelsvindfonden, at han fratræder som formand for Muskelsvindfonden på landsmødet i 2016, efter i alt 42 år som foreningens formand.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]