Evald Krog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Evald Krog
Født 18. marts 1944 (76 år)
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Viborg Katedralskole Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Evald Krog (født 18. marts 1944) er en dansk muskelsvindramt, der er kendt for at have grundlagt Muskelsvindfonden.

Krog grundlagde Muskelsvindfonden i 1971 i protest over, at man på det tidspunkt gjorde alt for lidt for mennesker med muskelsvind i Danmark. Han har været formand for foreningen i det meste af dens levetid og været med til at grundlægge RehabiliteringsCenter for Muskelsvind i 1976, dengang under navnet Vejlednings- og Behandlingscenter samt Grøn Koncert, der arrangeres hvert år flere steder i landet.

Evald Krog er bosat i Ajstrup, ved Malling. Han er født med muskelsvind af typen Spinal MuskelAtrofi II. Han har datteren Marie fra et tidligere ægteskab. I sin fritid dyrker han især jazzmusik og har sammen med Lise Dandanell og band indsunget pladen No Matter What: Four Wheel Drive. Evald Krog medvirkede i Lars von Triers RIGET II, 1997, hvor han var stemme for Lillebror, der ellers blev spillet af Udo Kier.

Den 23. november 2015 meddelte Evald Krog i et personligt brev til alle medlemmer af Muskelsvindfonden, at han fratræder som formand for Muskelsvindfonden på landsmødet i 2016, efter i alt 42 år som foreningens formand.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]