Exodus (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Exodus.
Exodus
Exodus - Dukes, Gibson, Holt.jpg
Dukes, Gibson og Holt fra Exodus
Information
Oprindelse San Francisco, USA USA
Genre Thrash metal
Aktive år 1980-1993
1997-1998
2001-
Pladeselskab Combat Records
Capitol Records
Century Media Records
Nuclear Blast
Associerede acts Metallica
Medlemmer Steve Souza
Gary Holt
Lee Altus
Jack Gibson
Tom Hunting
Tidligere medlemmer Rob Dukes
Eksterne henvisninger
www.exodusattack.com/
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Exodus er et amerikansk-thrash metal band, startet i 1980 af trommeslageren Tom Hunting, guitaristerne Tim Agnello og Kirk Hammett, og bassisten Carlton Melson.

I 32 år har bandet gennemgået flere udskiftninger i medlemmerne og lange pauser. Bandet har dog alligevel udgivet 7 albums og er et af de mest indflydelsesrige thrash metal bands.

Exodus har færdiggjort optagelse og mixing af deres ottende studiealbum, der bliver udgivet i sidste halvdel af 2007.

De bliver af nogle stædigt omtalt som et af de fire store thrash-bands, selvom den almindelige konsensus er, at det er Anthrax, Megadeth, Metallica og Slayer.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

I 1983 forlod Kirk Hammett Exodus for at blive medlem af Metallica, og blev erstattet af guitaristen Rick Hunolt og Rob McKillop erstattede Andrews på bas. Denne line-up udgav debutalbummet Bonded by Blood i 1985.

Kort før udgivelsen af Pleasures of the Flesh i 1987 forlod Paul Baloff bandet og blev erstattet af Steve "Zetro" Souza, som også sang for Lagacy, et band der senere blev til Testament.

Exodus' line-up forblev stabil på de næste par albums, men bandet fik aldrig den commercielle succes som Metallica eller Megadeth. Efter to ret tunge udgivelser Fabulous Disaster og Impact is Imminent, udgav bandet deres første liveudgivelse, Good Friendly Violent Fun.

Efter udgivelsen af Good Friendly Violent Fun, turnerede bandet i et år og udgav endnu et studiealbum, Force of Habit. Dette album var en afgang for bandet og indeholdt flere langsommere "tungere" sange der ikke mindede så meget om deres tidligere speed/thrash materiale fra deres tidlige albums. Den mere end 10 minutter lange sang "Architech of Pain", var nok en af de langsomste sange Exodus nogensinde indspillede.

Efter et par stille år hvor heavy metal-genren selv gennemgik en del ændringer, udgave Exodus kun endnu en live optagelse, Another Lesson in Violence, der også havde et comeback fra sangeren Paul Baloff. Exodus blev opløst igen delvist på grund af problemer med pladeselskabet Century Media på grund af uenigheder omkring liveoptagelsen og en filmet live-koncert der aldrig blev udgivet.

I juni 2014 blev det annonceret, at Rob Dukes havde forladt bandet.[1] Tidligere forsanger for Exodus, Steve Souza blev annonceret som ny sanger. Udover annonceringen af Souza som ny sanger annocerede bandet også, at de arbejdede på en ny plade med titlen Blood In, Blood Out som udkom den 14. oktober 2014

Medlemmer[redigér | redigér wikikode]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]


Musikgruppe Stub
Denne artikel om en musikgruppe er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.