FDB-møbler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

FDB-møbler er en dansk virksomhed etableret i 1942, hvor FDB oprettede et møbelkontor med Børge Mogensen som leder. Formålet var at skabe moderne kvalitetsmøbler til overkommelige priser. Missionen blev formuleret som at ”gamle tunge og upraktiske møbler skulle ud og erstattes med funktionalistiske møbler, der alle skulle være ”stilfærdige af ydre”, ”gode brugsgenstande” og uden ”dekoration for dekorationens skyld”.”[1]

De første møbler kom på markedet i 1945 efter intensive salgskampagner, bl. a. gennem Samvirke og den 35 minutter lange reklamefilm En lys og lykkelig fremtid om det unge par, "der endelig, da de får øje på de smukke, enkle FDB-møbler, kan se frem til en lys og lykkelig fremtid."

Ved købet af Tarm Stole- og møbelfabrik i 1947 stræbte FDB efter at kontrollere produktionsprocessen gennem et nøje koordineret samarbejde mellem design, fremstilling, markedsføring og logistik.

Børge Mogensen fratrådte som leder i 1950. Blandt hans efterfølgere var Poul M. Volther og Ejvind A. Johansson.

FDB lukkede møbelvirksomheden i 1980, men genoplivede den i 2013 med nye møbelserier kombineret med genfremstilling af nogle af successerne fra tidligere.

ArtikelstumpStub
Denne artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.