Fellatio

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fellatio

Fellatio er seksuel stimulering af penis med mund og tunge. Stimulation af skrotum (pung) kan indgå under fellatio.

Den ikke-kliniske terminologi eller symbolsprog for fellatio er fransk eller blowjob.[1]

Kulturel betydning[redigér | rediger kildetekst]

Illustration af Édouard-Henri Avril

Nogle modtagere betragter det at få oralsex som et ego-boost, og mener at en sådan handling er en form for dominans over deres sexpartner på grund af handlingens naturlige, åbenlyse underkastelse; giveren sidder ofte på knæ foran modtageren for at udføre handlingen.[2] I det gamle Grækenland blev fellatio henvist til som "at spille på fløjten"; Kama Sutra har et kapitel om oparishtaka, eller "oralsamkvem".[3]

Indtagelse af sæd[redigér | rediger kildetekst]

Nancy Fridays bog Men in Love – Men's Sexual Fantasies: The Triumph of Love over Rage hævder at det at sluge en udløsning ligger højt på intimitetsskalaen. Mange fellatorer kan lide smagen, som bliver hængende i noget tid efter udløsningen.

Så sent som i 1976 anbefalede doktorer kvinder i deres ottende og niende måneder af graviditeten ikke at sluge sæd, da det kunne forårsage en for tidlig fødsel.[4] Da det er meget sikkert at sluge sæd under graviditeten, bruges fellatio nogle gange som en afløsning af vaginalsex af par som stadig vil praktisere seksuelt samkvem under graviditetens sene stadier.[5]

Indtagelse af sæd har også haft en central vigtighed i nogle af verdens kulturer. I Baruyakulturen findes et hemmeligt ritual hvori drenge giver fellatio til unge mænd, og drikker deres sæd for at "gen-kønne sig selv før ægteskab".[6]

Graviditet[redigér | rediger kildetekst]

Fellatio kan ikke resultere i graviditet; der er ingen måde hvorpå sæd fra penis kan komme ind livmoderen og æggelederne for at befrugte et æg. Der er i menneskekvinder ikke nogen forbindelse mellem fordøjelsessystemet og forplantningssystemet. Slugt sæd vil blive dræbt og nedbrudt af syrer i maven og proteiner i tyndtarmen. Produkterne af nedbrydelsen vil blive absorberet som en ubetydelig mængde næringsstoffer.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Fodnoter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "fransk" i Den Danske Ordbog
  2. ^ Paley, Maggie (2000). The Book of the Penis.
  3. ^ "The Badger Herald – The age-old question: Spit or swallow?". Arkiveret fra originalen 28. september 2011. Hentet 23. marts 2009.
  4. ^ Sandra Margot, Tonianne Robino. The Pregnant Couple's Guide to Sex, Romance, and Intimacy. s. 122-123.
  5. ^ "Is it safe to swallow semen during pregnancy? – BabyCenter". Arkiveret fra originalen 15. februar 2008. Hentet 23. marts 2009.
  6. ^ "New Left Review - Jack Goody: The Labyrinth of Kinship". Arkiveret fra originalen 27. september 2007. Hentet 2007-07-24.
Wikimedia Commons har medier relateret til: