Anilingus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Dette billede viser en kvinde, der udfører anilingus på en anden kvinde.

Anilingus (også kendt som rimming, rim job eller 87) er en seksuel aktivitet som involverer kontakt mellem en persons anus og en andens mund/læber.

Aktiviteten kaldes også anal-oral sex, eller anal-oral kontakt samt ukliniske slangord som rim-job, butt- og ass-licking, salad-tossing og eating ass.

Det kan udføres af både heteroseksuelle og homoseksuelle personer. Afhængig af konteksten, det er udøvet i, kan denne form for sex enten blive udøvet som en personlig nydelse eller som en form for erotisk ydmygelse.

Sundhedsrisici[redigér | rediger kildetekst]

Der er flere sundhedsfarer forbundet med anilingus på grund af bakterier, vira og parasitter i anus eller endetarm. Disse farer hepatitis A, hepatitis B, hepatitis C, klamydia, polio, humant papilloma (HPV), gonoré, herpes, conjunctivitis og andre seksuelt overførte sygdomme.[1]

Berøring af kønsorganerne med den samme mund, som har rørt ved anus, kan overføre bakterien E.coli, som kan føre til en urinvejsinfektion. HIV er ikke kendt for at blive overført gennem anilingus, men nogle eksperter siger, at der er en risiko for en sådan infektion.[2]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Is Oral Sex Safe?, University Health Center at the University of Georgia, arkiveret fra originalen 10. oktober 2007, hentet 2007-10-12 (from internet archive)
  2. ^ What's Rimming?, Columbia University's internet health service, arkiveret fra originalen 2007-10-13, hentet 2007-10-12 Arkiveret oktober 13, 2007 fra Internet Archives Wayback Machine

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SexSpire
Denne artikel om sex eller sexologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.