Fertin Pharma

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Fertin Pharma A/S er en af verdens førende B2B-producenter af medicinsk tyggegummi. Firmaet holder til i Vejle, Danmark, og er søsterselskab til Gumlink (det tidligere Dandy, der blev grundlagt i 1915). Begge virksomheder er ejet af Bagger-Sørensen Gruppen, og Fertin Pharma har på nuværende tidspunkt omkring 600 medarbejdere.

Historie[redigér | redigér wikikode]

I 1978 købte Bagger-Sørensen Gruppen det svenske firma Fertin, der var kendt for deres V6-tyggegummi, som blev markedsført i Schweiz og Sverige. Fertin blev oprettet som et underselskab i Dandy-gruppen, og Fertins primære opgave var at udvikle medicinsk tyggegummi. Dandys eksisterende ekspertise på tyggegummiområdet fungerede således som udgangspunkt for Fertins udvikling af tyggegummi som medicindoseringssystem.

I begyndelsen af 1990’erne begyndte Fertin at producere nikotintyggegummi, hvilket hurtigt blev firmaets vigtigste produkt. I 2001 blev løsrivelsen fra Gumlink en realitet, da Fertin Pharma A/S blev et selvstændigt firma. I dag er Fertin Pharma en af verdens førende udviklere og producenter af nikotintyggegummi.

I 2004 åbnede Fertin Pharma en FDA-godkendt fabrik til produktion af nikotintyggegummi til det amerikanske marked. Således har Fertin nu fem produktionsområder, heriblandt også en gummibaseproduktion.

I 2011 åbnede Fertin et R&D-center i Mumbai, Indien, der er med til at udvikle nye tyggegummiprodukter.


Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Odczyt z laty.svg Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.