Finans Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Finans Danmark
Virksomhedsinformation
Selskabsform Forening Rediger på Wikidata
Grundlagt 22. december 2016 Rediger på Wikidata
Hovedsæde Finanssektorens Hus, Danmark Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 14654208 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/14654208 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Finans Danmark, (tidligere kendt som Finansrådet) er en privat interesseorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Dvs. realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser og danske filialer af udenlandske banker.

Finansrådet blev grundlagt 3. april 1990 ved sammenlægning af Den Danske Bankforening og Danmarks Sparekasseforening. Dette skete som en naturlig følge af, at nogle af de største medlemmer af de hidtidige foreninger fusionerede til Unibank. Pr. 22. december 2016 fusionerede det daværende Finansrådet med Realkreditrådet og Realkreditforeningen og skiftede således navn til Finans Danmark. [1] Rådet har taget initiativ til Finanssektorens forening til støtte af et sundt og konkurrencedygtigt erhvervsliv.

Formandskabet bestående af formand og næstformand vælges hvert år på generalforsamlingen. Formanden kan højst sidde i tre sammenhængende år.

Formænd[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Finans Danmark er nu en realitet". finansraadet.dk. 22. december 2016. Arkiveret fra originalen 31. maj 2017. Hentet 17. maj 2017.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]