Flammkuchen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Flammkuchen traditionel: tynd, high grade hvedemel langtidsæltet med vand, salt og olie, uden gær eller andre hævemiddel. Rullet meget tynd ud, belagt med fromage blanc (ikke creme fraiche), røget bacon, snittet løg, og 3 minutter i øvn ved 280 grader Celsius
Flammkuchen

Flammkuchen er en over 200 år gammel, tysk-fransk specialitet fra Pfalz / Baden og Alsace. Den ligner en meget tynd pizza. Den traditionelle Flammkuchen kendetegnes ved at have et lag af fromage blanc, med løg og bacon ovenpå. Flammkuchen har dog udbredt sig i mange lande og findes i utallige variationer som snack, hovedret og dessert.

Historie: den overleverede opskrifts historie varierer lidt. Den mest udbredte fortælling er, at den simple dej brugtes som temperaturmåler for at se om brødovnen var varm nok, i mangel af termometer. Dejen blev rullet meget tynd ud, sat i ovnen og skulle have et vist udseende efter en vis tid. Med tiden udviklede sig traditionen at lave en Flammkuchen, som oversat betyder flammekage. På alsacisk Flammekueche, på fransk Tarte Flambée.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Mad og drikkeSpire
Denne artikel om mad eller drikke er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.