Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse
DALO logo.svg
Overblik
Oprettet 2014
Hovedkvarter Ballerup
Antal ansatte
~1900
Ressort­ministerium Forsvarsministeriet
Eksterne henvisninger
http://fmi.dk

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse er en styrelse underlagt Forsvarsministeriet. FMI har det overordnede ansvar for koncernens materiel- og it-systemer fra anskaffelse til bortskaffelse - det FMI kalder ’vugge til grav’. FMI vigtigste opgave er at anskaffe og drive koncernens materiel og it på en effektiv, økonomisk og sikkerhedsmæssig forsvarlig måde. FMI administrerer årligt knap 7 mia. kr. af det samlede forsvarsbudget på godt 20 mia. kr.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Den 4. januar 2006, blev Forsvarets Materieltjeneste (FMT) oprettet som følge af Forsvarsforliget 2005-2009. FMT erstattede de tidligere værnspecifikke materielkommandoer (Hærens Materielkommando, Søværnets Materielkommando og Flyvematerielkommandoen) og Forsvarets Forskningstjeneste i et forsøg på at ruste Forsvaret til udfordringerne i de fremtidige opgaver. I alt mistede 750 personer jobbet som følge af sammenlægningen i 2006. I perioden 2006-2007 blev hovedsædet i Ballerup udbygget og den 1. januar 2007 blev de tre værns materielkommandoer nedlagt. I alt er 2.500 af forsvarets projekter blevet samlet i FMT.

Den 1. oktober 2014 blev FMT nedlagt for at flytte tjenesten fra placeringen under Forsvarskommandoen og ændre den til en styrelse direkte underlagt Forsvarsministeriet.

FMI administerer rundt regnet 7 mia. kr. af det samlede forsvarsbudget.

ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]