Francisco Javier Arellano Félix

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Francisco Javier Arellano Félix
Francisco arrested by the DEA.jpg
Francisco anholdt den 16. august 2006, på havnen i San Diego
Personlig information
Pseudonym El Tigrillo
Født 11. december 1969 (49 år)
Mexico
Nationalitet Mexicaner
Kendt for Organiseret kriminalitet

Francisco Javier Arellano Félix (født 11. december 1969 i Mexico), også kendt under sit alias "El Tigrillo" (lille tiger), broderen af Ramón Arellano Félix, er en mexicansk narkoforhandler og tidligere leder af Tijuana-kartellet, der smugler narkotika fra Mexico til USA.

Tijuana-kartellet er ét af de tre største narko karteler i Mexico. Det er kendt for rekruttere gadebander i Los Angeles. Tijuana-kartellet er berygtet for ekstrem brutalitet og mord. Kartellet var i slutningen af 1990'erne ansvarlig for at levere halvdelen af den kokain, der sælges i USA. I januar 2006 blev det optaget at gruppen havde en tunnel der gik fra Tijuana, Mexico til Otay Mesa, San Diego i USA.

Retsforfølgelse[redigér | redigér wikikode]

Francisco Arellano, blev anholdt onsdag den 16. august 2006, på en fiskebåd i den Californiske Halvø af den amerikanske kystvagt. Den 5. november 2007 blev han idømt livsvarigt fængsel for distribution af kokain og hvidvaskning af penge. Han havde i september 2007 erklæret sig selv skyldig. Han afsoner i ADX Florence, USA's mest sikrede fængsel.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger/kilder[redigér | redigér wikikode]

BiografiStub
Denne biografi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.