Frode Laursen-Gruppen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

FL-Group er en dansk, familieejet transport- og logistikvirksomhed, som er en leverandør af totale logistikløsninger i Norden,[1] hvor dagligvarer er det største segment. Virksomhedens hovedkontor er placeret i Vitten nordvest for Aarhus, hvor meget af den daglige drift styres fra.

Kerneområder[redigér | redigér wikikode]

Kerneforretningen er logistikløsninger inden for:

Det primære område er logistikløsninger i Norden og transportløsninger mellem Norden og resten af Europa.

Gruppens selskaber[redigér | redigér wikikode]

FL-Group omfatter:

 • Frode Laursen A/S – 100 % ejet
 • IN-STORE A/S - 100 % ejet[2]
 • Nielsen & Sørensen – Frode Laursen GmbH - 100 % ejet[3][4]
 • Skanol A/S – 50 % ejet[5]
 • Agri Norcold A/S - 57 % ejet[6][7]

Frode Laursen A/S: udgør den største del af aktiviteterne i FL-Group og omfatter FMCG (dagligvare) logistik i Norden samt Nordtyskland med eget lager. Der tilbydes[er denne påstand neutral?] en samlet logistikløsning med afhentning fra fabrik i Europa til enten butik eller centrallager i hele Norden via virksomhedens lagerhoteller og distributionscentre. Desuden omfatter virksomheden aktiviteter inden for byggelogistik i Norden og Tyskland.

IN-STORE A/S: IN-STORE står blandt andet for produktdemonstrationer, hyldeopfyldning, opbygning af kampagneudstillinger samt analyse af timeforbrug i dagligvarebutikker.

Nielsen & Sørensen – Frode Laursen GmbH: Kerneforretningen er silo- og genbrugstransporter i Norden og Tyskland,

Skanol A/S: En af de største transportører af farligt gods på tankvogne i Danmark og med aktiviteter i Sverige og Norge. SKANOL er ejet 50 % af Uno-X og 50 % af Frode Laursen-Gruppen.[8][9]

Agri Norcold A/S: Agri Norcold har Nordeuropas største frysehus til dagligvarer i Vejen og i alt 750.000 m3 frostlager i Danmark fordelt på 8 lokationer.

Segmenter[redigér | redigér wikikode]

 • FMCG/Dagligvarer – transport, distribution og lager af dagligvarer i hele Norden. Segmentet dækker store dele af kædens behov fra indtransport, warehouse, sortimentspakning, egen distribution til den enkelte butik eller grossist samt distribution for grossisterne.
 • Butiksaktiviteter – dækker den sidste del af kædens behov i form af aktiviteter i butikker, for at varerne ender i kundens kurv.
 • Frysehus – indfrysning, frostvarehåndtering og lagring af fødevarer på frostterminaler i Danmark for fødevareindustrien.
 • Bygningsmaterialer – transport til ethvert byggeri fra tidspunktet, hvor jordarbejdet er færdigt, til byggeriet står færdigt. Levering af fx stål, betonelementer, isolering, profiler, kabler, vinduer og lofter direkte til byggeplads.
 • Farliggods – distributions- og logistikløsninger indenfor ADR-gods transporteret på tankvogn i Norden, bl.a. olie- og benzinleverancer til tankstationer, olie til private villaer, industrikunder, vognmænd, entreprenører, landbrug, bunkring af skibe etc.
 • Silo – transport af ”food” og ”nonfood” i silo-biler, fx mel, kaffe, korn, vejsalt, gødning, cement etc.
 • Recycling – transporter mellem affaldsdepoter og sorteringscentraler med walking floor eller tip-biler. Der transporteres typisk industriaffald - såsom emballageaffald -, foderstoffer, gødning o. lign.

Omsætning[redigér | redigér wikikode]

FL-Group's samlede omsætning:[kilde mangler]

År Omsætning i DKK
2008 1,4 mia.
2009 1,4 mia.
2010 1,7 mia.
2011 2,0 mia.
2012 2,2 mia.

Lokationer[redigér | redigér wikikode]

Historie[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i Historie, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres.

1948: Vognmand Frode Laursen fra Vitten ved Hinnerup grundlægger sit transportfirma under navnet Vitten Heste- og Kreaturtransport.

1970: Frode Laursen indgår aftale om transport og distribution af dagligvarer for Dansk Supermarked og Frisko, og firmaet bliver omdannet til et aktieselskab.

1980: Vognmand Frode Laursen dør, og sønnen Niels Laursen bliver direktør for Frode Laursen A/S.

1988-89: Thorkil Andersen køber i 1988 halvdelen af aktierne i Frode Laursen A/S og bliver samtidig direktør sammen med Niels Laursen. Året efter køber Thorkil Andersen de sidste aktier i firmaet og bliver eneaktionær. Niels Laursen udtræder af firmaet.

2000: Det første lagerhotel etableres i Jyderup, og Frode Laursen A/S kan nu tilbyde lagerplads for dagligvareleverandører. 70 % af IN-STORE opkøbes.

2001: 50 % af Skanol opkøbes. Lager i Vejle til trailere og byggemateriale etableres.

2005: Nye lagre i Jyderup og Angered (Göteborg) bygges.

2006: Lager i Åstorp (Helsingborg) etableres.

2007: Afdeling og lager i Kerava (Helsinki) etableres. FL Polska i Szcezcin starter op.

2010: Opkøb af logistikvirksomheden Nielsen og Sørensen GMBH i Flensborg, lagerhotellet Pack Scandinavia i Odense og transportfirmaet Elementtransporten A/S.

2011: Etableres i Oslo

2012: 57 % af Agri Norcold A/S opkøbes.

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]