Gøglerskolen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.

Gøglerskolen er en produktionsskole beliggende i den gamle Elvirasminde chokoladefabrik centralt i Aarhus. Skolen er registreret under navnet: ”Gøglerproduktionsskolen”, men kaldes i daglig tale ”Gøglerskolen” eller ”Gøgleren”.

Skolen har eksisteret siden 1989 og har udviklet sig til en produktionsskole med 32 ansatte, 9 forskellige linjer og ca. 200 elever i aldersgruppen 15-25 år, de fleste i aldersgruppen 16-18 år.

Undervisning på skolen[redigér | redigér wikikode]

Gøglerskolen
Generelle informationer
Sted Aarhus C, Danmark
Grundlagt 1989; 29 år siden (1989)
Forstander Poul Christian Asmussen
Eksterne henvisninger
http://goglerskolen.dk/
CVR-nummer 15114509Rediger på Wikidata
Oversigtskort
Gøglerskolen ligger i Aarhus
Gøglerskolen
Gøglerskolen
Gøglerskolen i Aarhus

Gøglerskolen undervisning er delt op i 9 linjer:

·      Dans

·      Artist

·      Rap

·      Medie & Skrivekunst

·      Makerspace

·      Træ & Design

·      Idé og Tekstil

·      Cafe

·      Butik

Derudover tilbyder Gøglerskolen 9. klasses undervisning og afgangsprøver i dansk, matematik og engelsk ved siden af elevens linje. Som del af gangen på en produktionsskole, får eleverne udbetalt en ugentlig skoleydelse.

Yderligere samarbejder Gøglerskolen med den Kombinerede Ungdomsuddannelse (KUU) om uddannelserne i: ”Håndværk & Design”, ”Kulturpilot” og ”Servicepilot”.

Gøglerskolens Historie[redigér | redigér wikikode]

Gøglerskolen startede i 1989 som et projekt under Aarhus Kommune. Projekter var fra begyndelsen inspireret af den gamle gøglerkultur, forstået som evnen til at leve på egne præmisser og vende svagheder til styrker. Fokusset for undervisning var måder at overleve på, på ikke normalt underviste færdigheder. Dette blev til nøgleordene: kreativitet, komik, leg og krop, der har lagt grund for gøglerskolens virke.

Fra 1993 til 2002 var Gøglerskolen primært en dagshøjskole. I samme periode startede Gøglerskolen blandt andet: en professionel cirkusskole i Viby, kontanthjælpsprojektet Carpe Diem, Narre festival, kurser for HK seniorer og hospitalsklovne for kræftpatienter.

I 2002 blev Gøglerskolen en produktionsskole og voksede støt. Det har udviklet sig fra 4 linjer med 35 årselever dengang, til nuværende at have 9 linjer og ca. 200 årselever.

I 2014 startede Gøglerskolen et nært samarbejde med Cirkus Tværs i Gellerup.

Siden 2007 har Gøglerskolen ledet forskellige tiltag i Palæstina og Syrien, heriblandt en cirkusskole i Damaskus.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkoleStub
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.