Gadens Børn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.

Gadens Børn er en Non-profit Nødhjælpsorganisation, som blev etableret d. 28. november 2012. Gadens Børn arbejder ud fra værdisættet, at alle børn har lige ret til at opleve en sund og tryg barndom. Gadens Børn driver tre skoler og et dagcenter i Kolkata i Indien. De tilbyder gadebørn i Kolkata uddannelse, sundhedstjek, mad, sikkerhed og omsorg. [1]

Gadens Børns arbejde[redigér | redigér wikikode]

Gadens Børn arbejder under international humanitær lovs fire grundprincipper[2], som er følgende:

  1. Humanitet: Lidende mennesker skal hjælpes, uanset hvor de befinder sig. Formålet med humanitær hjælp er at beskytte liv og helbred samt etablere respekt for menneskeliv. Retten til at afgive og modtage humanitær hjælp, er et fundamentalt humanitært princip, som bør nydes af alle mennesker uanset land.
  2. Uvildighed: Humanitær assistance og hjælp ydes uanset modtagerens race, trosbekendelse, socialklasse eller nationalitet og uden forskelsbehandling af nogen art. Humanitær hjælp skal udelukkende ydes på basis af behov, med særlig fokus på de mest sårbare.
  3. Neutralitet: Humanitær hjælp må ikke begunstige nogen politisk, ideologisk eller religiøs part, ej heller nogen part i en væbnet konflikt eller anden stridighed.
  4. Uafhængighed: De humanitære mål er uafhængige af politiske, økonomiske, militære eller andre interesser, og bestræber sig på ikke at fungere som et instrument i regeringers udenrigspolitik. [3]

Gadens Børn er uafhængig af politiske og religiøse interesser.[4]

Gadens Børns arbejde i Indien[redigér | redigér wikikode]

Gadens Børn arbejder med udsatte gadebørn i Kolkata, Indien.

De driver følgende projekter:[1]

  • Aasha Skole Kidderpore med plads til 125 børn.
  • Asha Skole Santoshpur med plads til 200 børn.
  • Sealdah Skole og Fritidshjem CM & SSsmed plads til 150 børn.
  • Socialt opsøgende arbejde på Sealdah Station, gaden og slumområder.
  • Under udarbejdelse: Et børnehjem med plads til 60 børn.
  • Under udarbejdelse: En sundhedsklinik for børn og mødre.[5]

Historie[redigér | redigér wikikode]

Gadens Børn blev stiftet i 2012 af Pia Lindell Qwist, efter at hun på en ferie med et par veninder oplevede gadebørns realiteter og virkelighed på nært hold.[6] I maj 2013 indtrådte erhvervskvinde Dorthe Solvejg Nielsen i projektet. Hun hjalp med at skabe rammerne for organisationen, indtil hun trådte ud i december 2016. Gadens Børn holdt en velgørenhedsgalla i september 2018, hvor H.K.H Prinsesse Marie deltog.[7]

Ambassadører[redigér | redigér wikikode]

Gadens Børn er en non-profit organisation som primært er drevet af frivilligt arbejde. Gadens Børn har en række frivillige ambassadører, som hjælper med at sætte fokus på deres arbejde og gadebørns levevilkår - de tæller blandt andre: Manu Sareen[8], Ida Corr, Tina Bilsbo, Pia Walther[9], Anders Bircow, Bo Bech, John "Faxe" Jensen, Aurelijus Skarbalius, Helen Rasmussen [10] og Lars Bom.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]