Gadens Børn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Stop hand nuvola.svg Denne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.

Gadens Børn er en Non-profit Nødhjælpsorganisation, som blev etableret d. 28. november 2012. Gadens Børn arbejder for en verden, hvor alle børn har lige mulighed for at opleve en sund og tryg barndom. Ved at tilbyde børnene adgang til uddannelse, sundhedstjek, sikkerhed og omsorg forsøger vi at opbygge børnenes tro på livet og håbet om en bedre fremtid.[1]

Gadens Børns arbejde[redigér | redigér wikikode]

De fire humanitære principper ligger til grund for al Gadens Børns arbejde. Principperne består af:

  1. Humanitet: Lidende mennesker skal hjælpes, uanset hvor de befinder sig. Formålet med humanitær hjælp er at beskytte liv og helbred samt etablere respekt for menneskeliv. Retten til at afgive og modtage humanitær hjælp, er et fundamentalt humanitært princip, som burde nydes af alle mennesker uanset land.
  2. Uvildighed: Humanitær assistance og hjælp ydes uanset modtagerens race, trosbekendelse, socialklasse eller nationalitet og uden forskelsbehandling af nogen art. Humanitær hjælp skal udelukkende ydes på basis af behov, med særlig fokus på de mest sårbare.
  3. Neutralitet: Humanitær hjælp må ikke begunstige nogen politisk, ideologisk eller religiøs part, ej heller nogen part i en væbnet konflikt eller anden stridighed.
  4. Uafhængighed: De humanitære mål er uafhængige af politiske, økonomiske, militære eller andre interesser, og bestræber sig på ikke at fungere som et instrument i regeringers udenrigspolitik. [2]

Gadens Børn er uafhængig af politiske og religiøse interesser.[3]

Gadens Børns arbejde i Indien[redigér | redigér wikikode]

Gadens Børn arbejder med udsatte gadebørn i Kolkata, Indien.

De har følgende projekter:[4]

  • Aasha Skole Kidderpore for 125 børn.
  • Asha Skole Santoshpur for op til 200 børn.
  • Sealdah Skole og Fritidshjem CM & SS med plads til 150 børn.
  • Socialt opsøgende arbejde på Sealdah Station, gaden og i slumområder.

De arbejder på at åbne et børnehjem for 60 udsatte børn og unge samt en sundhedsklinik for børn og unge mødre.[5]

Historie[redigér | redigér wikikode]

Gadens Børn blev stiftet i 2012 af Pia Lindell Qwist, efter at hun på en ferie med et par veninder oplevede gadebørns realiteter og virkelighed på nært hold.[6] I maj 2013 kom Dorthe Solvejg Nielsen (født 01.08.2071 i Glostrup) ind projektet, hvor hun hjalp med at skabe rammerne for organisationen indtil hun trådte ud i december 2016.

Ambassadører[redigér | redigér wikikode]

Gadens Børn er en non-profit organisation og deres arbejde afhænger primært af frivilligt arbejde. Blandt andet har de frivillige ambassadører som hjælper med at sætte fokus på deres arbejde og gadebørns levevilkår - de tæller blandt andre: Manu Sareen[7], Ida Corr, Tina Bilsbo, Pia Walther[8], Anders Bircow, Bo Bech, John "Faxe" Jensen, Aurelijus Skarbalius, Helen Rasmussen [9] og Lars Bom.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]