Garth Brooks

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Garth Brooks
Garth Brooks 2019 By Glenn Francis.jpg
Garth Brooks in Los Angeles California March 2019
Information
Født Troyal Garth Brooks
7. februar 1962 (61 år)
Tulsa, Oklahoma, USA
Tulsa Rediger på Wikidata
Genre Country, Country rock
Beskæftigelse Musiker, sangskriver, Sanger
Aktive år 1984 – 2001,
2009 – nu
Pladeselskab Capitol Nashville, Liberty, Big Machine / Pearl
Associeret med Chris Gaines, Trisha Yearwood, Steve Wariner, George Jones, Huey Lewis, Chris LeDoux
Instrumenter
vokal, Guitar, Piano, Saxofon, Mundharmonika
Eksterne henvisninger
Official Website

Troyal Garth Brooks (født 7. februar 1962 i Tulsa, Oklahoma, USA) er en amerikansk countrysanger. Han fik sit gennembrud i Nashville i 1989, og har siden udgivet en række succesfulde album i 1990'erne og solgt over 100 millioner plader. Brooks regnes blandt de største countrystjerner gennem tiderne. Han har en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Brooks er gift med countrysangeren Trisha Yearwood og har tre døtre fra et tidligere ægteskab.

"Chris Gaines"[redigér | rediger kildetekst]

Chris Gaines er en fiktiv rocksanger som Garth Brooks skabte som sit alter ego. Gaines blev skabt af Brooks som hovedperson i dennes thrillerfilm The Lamb. Filmen, som blev produceret af Brooks' produktionsfirma Red Strokes Entertainment og Paramount Pictures, skulle omhandle det følelsesmæssigt svære liv Gaines havde, som berømt musiker. I et forsøg på at skabe en figur med dybde, påtog Brooks sin Gaines' identitet på albummet Garth Brooks In ... The Life of Chris Gaines. Albummet blev udgivet i oktober 1999 og skulle fungere som 'præ-soundtrack' til filmen. Gaines medvirkede også i en fiktiv dokumentar til VH1-serien Behind The Music og som musikalsk gæst i en episode af Saturday Night Live, som han selv var vært for – som Garth Brooks.

Anmeldere roste Brooks for at demonstrere sine evner som musiker og skuespiller, men mange fans havde dog svært ved at se Garth Brooks som andet end en pop-country-sanger. Mange fans var også bange for at hvis de støttede "Gaines-projektet", ville de risikere at miste den rigtige Garth Brooks. Albumsalget var ikke usædvanligt stort og selvom albummet blev nummer 2 på pophitlisten, havde forventningerne været større, og forhandlere begyndte at skrue priserne voldsomt ned for at få solgt deres enorme overskud af eksemplarer. På grund af albumsalget og mangel på interesse for filmen, stoppede filmproduktionen på ubestemt tid i februar 2001 og Gaines forsvandt hurtigt igen.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Garth Brooks

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne amerikanske sangerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi