Gehennesis

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gehennesis
Studiealbum af Compos Mentis
Udgivet 26. marts 2007
Genre Melodisk dødsmetal
Længde 51:34
Spor 10
Udgiver Mighty Music
Producer -
Compos Mentis-kronologi
← Forrige
Fragments of a Withered Dream (2003)
Gehennesis (2007) Næste
- →

Gehennesis er titlen på bandet Compos Mentis' andet fuldlængdeudspil, men også en instrumental komposition af samme band. Pladen er indspillet i Zigzound, Viby, Århus. Den er udgivet i Danmark mandag d. 26. marts 2007 og vil blive det i udlandet 18. juni 2007.

Numrene "Drunken Diamond" og "The Mind's Eye" var de første offentliggjorte kompositioner fra pladen. De var i omkring et år det eneste offentligheden havde hørt til pladen Gehennesis, hvilket skyldtes bandets mangel på pladeselskab. I slutningen af 2006 rodede de dog bod på dette, da de skrev kontrakt med selskabet Mighty Music.

Pladens titel er et ordspil bestående af ordene "Gehenna" og "Genesis", sidstnævnte er første bog i Det Gamle Testamente og betyder skabelse. Gehenna (hebraisk:"Ge Ben Hinnom") var en dal syd for Jerusalem, som blev anvendt til ritualer Stedet blev dog senere anvendt til afbrænding af affald og lig (mennesker, dyr og kriminelle). Det blev derfor et symbol på ødelæggelse og evig ild, hvilket senere har gjort navnet "gehenna" til synonym med Helvede.

Pladen får gennemgående en god og varm velkomst, da den udkommer, både pressen og andre omgivelser giver udtryk for tilfredshed.[kilde mangler]

Spor[redigér | redigér wikikode]

  1. "Drunken Diamond"
  2. "The Mind's Eye"
  3. "Womb of Winter"
  4. "Portrait of An Attempted Escape"
  5. "Downfall"
  6. "My Suicidal Valentine"
  7. "Faustian"
  8. "Circle of One"
  9. "Tale of the Shadow"
  10. "Gehennesis"

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]