Georg Bestle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Georg Bestle
Georg Bestle
Foto: Julie Laurberg
Personlig information
Født 18. marts 1855 Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Død 6. maj 1933 (78 år) Rediger på Wikidata
Gravsted Vestre Kirkegård Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Købmand Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Georg Christian Bestle (18. marts 1855 i København6. maj 1933 smst) var en dansk vinhandler, grosserer og etatsråd, der grundlagde firmaet Georg Bestle A/S. Firmaet blev kongelig hofleverandør.

Efter endt skoleforløb kom Bestle i lære hos sin fader, der havde et stort vinfirma. I 1886 blev han selvstændig ved overtagelsen af Gottlieb Bonnesens Vinforretning, som han i 1892 efter sin fars død forenede med dennes firma under navnet Georg Bestle A/S. Firmaet havde hovedsæde i Skindergade i København i et hus, der stadig eksisterer. Han var dristig og nyskabende i sin forretningsform og drev sin vinhandel frem til at blive en af landets største og mest ansete. I 1918 solgte han firmaet og trak sig tilbage til privatlivet.

Bestle var aktiv inden for bygningsbevaring. Han reddede blandt andet i 1907 Lindegården i Kalundborg fra nedrivning og var bestyrelsesmedlem i Foreningen til Gamle Bygningers Bevaring.

Bestle lod den eksperimenterende skønvirke-arkitekt Thorvald Bindesbøll opføre en villa i Vedbæk (1897).

Han var Kommandør af Dannebrogsordenen.

Bestle stiftede Etatsraad Georg Bestle og Hustrus Mindelegat.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FirmaSpire
Denne biografi om en erhvervsleder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi