Gert Bastian

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gert Bastian
Personlig information
Fulde navn Gert Bastian Jacobsen
Født 22. august 1915 ( 1915 -08-22)
Store Magleby
Død 26. juni 1987 (71 år)
Beskæftigelse Skuespiller, sanger

Gert Bastian Jacobsen (født 22. august 1915 i Store Magleby, død 26. juni 1987) var en dansk skuespiller og operasanger.

Han debuterede som skuespiller i 1946Nørrebros Teater og som operasanger (baryton) i 1949. Som sanger opnåede han hurtig popularitet og var i en årrække tilknyttet Den Fynske Opera og Den Jyske Opera. Blandt de partier han sang, kan nævnes Figaro i Barberen i Sevilla, Rocco i Fidelio og Don Alonso i Cosi fan tutte.

Som skuespiller turnerede han med Det Danske Teater og var fra 1969 ansat på Odense Teater. Han medvirkede gennem livet i en række operetter og koncerter, ligesom han også nåede at optræde i flere spillefilm, af hvilke kan nævnes For frihed og ret (1949), Sommer i Tyrol (1964) og Babettes gæstebud (1987) samt tv-serien En gang strømer.

Han er far til musikeren Peter Bastian.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Gert Bastian kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.