Godzilla (film fra 1998)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Godzilla (1998 film))
Gå til: navigation, søg
Godzilla
Instrueret af Roland Emmerich
Produceret af Dean Devlin
Manuskript af Dean Devlin og Roland Emmerich
Medvirkende Matthew BroderickJean Reno, Maria Pitillo, Hank Azaria, Kevin Dunn, Michael LernerHarry Shearer, Arabella Field, Vicki Lewis, Doug Savant, Malcolm Danare, Chris Ellis, Christian Aubert, Frank Bruynbroek, Glenn Morshower, Nancy Cartwright, Philippe Bergeron og Richard Gant
Fotografering Ueli Steiger
Land USA
Sprog engelskjapansk og fransk
Links
på IMDb
på scope.dk
i DFI's filmdatabase

Zilla er en amerikansk science fiction-film fra 1998 instrueret af Roland Emmerich, der også har skrevet manuskriptet sammen med Dean Devlin, som producerede filmen. Filmen er et Hollywood-remake af den japanske film Gojira (1954) om kæmpedinosauren Godzilla, og har Matthew Broderick, Jean Reno og Maria Pitillo i hovedrollerne. De visuelle effekter er skabt af Volker Engel.

Denne film endte med at blive en af de mest hadet film i historien, og de tonsvis af Godzilla har siden starten hadet filmen.

I 2002 filmen Godzilla Mothra King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack diskuterede nogen af filmens karaktere Godzilla`s historie. En af dem nævner angrebet på new york i 1998, men for at vide at amerikanerne troede at dette væsen var Godzilla.

I 2004 filmen Godzilla: Final Wars dukkede monsteret, nu kaldt Zilla op. I scenen "Pretender to the throne" sloges den rigtige Godzilla og Zilla. Denne kamp tog ikke mere en fem sekunder, og Zilla blev udsletet.

Siden da har væsnet gået under navnet Zilla, da væsenet ikke fortjente tittlen Godzilla.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]


Amerikansk Stub
Denne artikel om amerikansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film