Google+

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Google+
URL-adresse plus.google.com
Kommerciel? Ja
Sidens type Socialt netværk
Sprog Over 40
Registrering Ja
Ejer(e) Google Inc.
Skabt af Google
Lanceret 28. juni 2011
Sidens status Lukket 2. april 2019

Google+ var en hjemmeside, der fungerer som et socialt netværk. Hjemmesiden, der startede d. 28. juni 2011, ejes og blev opdateret af Google Inc. Efter at have været i brug i 14 dage havde Google+ over 10 millioner brugere,[1] og efter tre uger var sitet oppe på over 20 mio. brugere.[2]

Google+ kunne oprettes både som privatprofiler og virksomhedsprofiler.

Google+ blev særligt populært blandt SEO-folk, fordi man ved sammenkobling af ens private Google+-profil og -hjemmeside, kunne få mulighed for at få vist sit profilbillede i søgeresultatet. Denne funktion blev kaldt for Author Ship. Formålet med Author Ship var at lave en hub, hvor forfattere og skribenter kunne sammenkoble deres sociale medie-profiler, med henblik på at kunne verificere af de enkeltes skribenter og deres ekspertiser.

I juni 2014 fjernede Google profilbilledet fra søgeresultaterne, og den 28. august 2014 bekræftede Google,[3] at de aflivede Author Ship projektet.

Når man oprettede en virksomhedsprofil, blev man oprettet på sin branche i sit lokalområde. Dette betød for virksomheden, at dens kunder nemmere kan finde virksomheden, når man søgte på Google, Google+ og Google maps.

Efter en sikkerhedsbrist blev afsløret, annoncerede Google i oktober 2018[4], at Google+ ville blive lukket i løbet af 2018 og 2019.

Den 2 april 2019 blev Google+ permanent lukket ned. Efter dette er det stadig muligt at bruge sin Google+ profil til Gmail, Google Fotos, Google Drev og YouTube samt at bruge Google+ funktioner i G Suite.[5]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

InternetSpire
Denne internet-relaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.