Grønlands Politi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Grønlands Politi eller Kalaallit Nunaanni Politiitgrønlandsk er en selvstændig politikreds, kaldet Grønlands Politikreds (grønlandsk: Kalaallit Nunaata Politeeqarfia), under Rigspolitiet (grønlandsk: Naalagaaffiup Politiivi) der omfatter de fem kommuner: Avannaata, Kujalleq, Qeqertalik, Qeqqata, Sermersooq.

Med et samlet areal på 2.166.086 km2 er det kongerigets største politikreds.

Hovedstationen for Grønlands Politi er beliggende i Nuuk. Grønlands Politi er fordelt i to regioner; én region dækkende Qeqertalik, Avannaata og Qeqqata kommuner og én region dækkende Kujalleq og Sermersooq. Der er 18 lokalpolitistationer fordelt over de to regioner.

Anklagemyndigheden ved Grønlands Politi[redigér | rediger kildetekst]

Anklagemyndigheden har hjemsted på hovedstationen og fører straffesager ved Grønlands Landsret og Retten i Grønland begge beliggende i Nuuk.

Anklagemyndigheden ved Grønlands Politi er i modsætning til en dansk politikreds ikke organiseret i tre advokaturer, men arbejder alle bredt med anklagemyndighedens opgaver. Juristerne i anklagemyndigheden har tæt kontakt til både øverste ledelse og til resten af organisationen, hvilket giver en stor indsigt i politikredsens samlede opgaver og virke.

Anklagemyndigheden ved Grønlands Politi har omkring 9 medarbejdere.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

PolitiSpire
Denne politirelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.