Politiskolen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Politiskolen (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Politiskolen)

Politiskolen, undertiden også kaldet Politiets Uddannelsesafdeling, er Rigspolitiets centrale uddannelsesinstitution, der dels forestår den 2 år lange uddannelse til politibetjent, dels efter- og videreuddannelse af det eksisterende politipersonale. Politiskolen er beliggende i Brøndbyøster.

Uddannelsen består af 3 semestre.

  1. semester, 11 måneder teori og træning på Politiskolen
  2. semester, 11 måneder praktik i en politikreds
  3. semester, 6 måneder teori og træning på Politiskolen

Skolen, der blev etableret som Statens Politiskole i juli 1914, er organiseret som en afdeling under Rigspolitiet og ledes af en politimester. Før skolens etablering krævede det ikke en bestemt formel uddannelse at blive ansat i politiet, dog var Københavns Politiskole etableret i 1909. Først i 1944 fik den statslige skole permanente lokaler – dengang på Artillerivej på Islands Brygge. Siden 1996 har skolen haft til huse i Brøndbyøster.

For at blive optaget på skolen skal man gennemgå fire prøver, en helbredsundersøgelse hos egen læge og eventuelt en lægefaglig vurdering hos Rigspolitiets personalelæge. Man kan forberede sig til prøven på hjemmesiden test-dig.dk, ligesom mange folkehøjskoler i Danmark udbyder forberedelseskurser, heriblandt Aalborg Sportshøjskole, Nordjyllands Idrætshøjskole, Idrætshøjskolen i Sønderborg, Isterød Højskole, Højskolen Østersøen, Viborg Gymnastik- og idrætshøjskole samt Gymnastikhøjskolen i Ollerup.

Den 27. november 2016 fremlagde den nye regering med Venstre, Liberal Alliance og Konservative et nyt regeringsgrundlag, som omhandler at den nye politiskole vest for Storebælt, skal ligge i Herning. Den vestlige politiskole åbner i Vejle i 2020.

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 55°39′33.99″N 12°26′33.57″Ø / 55.6594417°N 12.4426583°Ø / 55.6594417; 12.4426583