Gulerodsjuice

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Gulerodsjuice er en juice fremstillet af gulerødder.

Denne klassiske rodfrugt kan normalt købes hele året. De største producenter i dag er Kina, USA, Polen, Japan, Frankrig og England. I Danmark er produktionen ikke så stor mere. Dog er der kommet en del økologiske på markedet fra Danmark. En gulerod er den rigeste naturlige kilde til betakaroten samt indeholdende A-vitaminer, C-vitaminer, calcium og kalium. En gulerodsjuice renser leveren, giver mere energien samt kan afhjælpe øjen- og hudproblemer.[Kilde mangler]

Selve juicen[redigér | redigér wikikode]

En gulerodsjuice kan laves af fire styk mellemstore gulerødder. Man skyller dem og putter dem i saftpresseren. Hvis man vil have den kold kan man putte isterninger i og blende drikken. Der findes utrolig mange forskellige salgs juice hvor guleroden indgår som ingrediens. Man kan også tilsætte en spiseske hørfrøolie. En mellemstor gulerod giver cirka 1/2 deciliter saft.

Effekt[redigér | redigér wikikode]

Der er mange forskellige opfattelser af denne juices effekt. Nogle mener at den udrenser kroppen, andre mener at den giver en flot hudkulør. Effekten for dig skal mere være fordi drikken er velsmagende og man føler et bedre velbehag. Juicen indeholder en del vitaminer og mineraler som er vigtige for vores krop. Derfor kan denne juice være et tilskud.

Betakaroten[redigér | redigér wikikode]

Mængden af betakaroten svinger mellem 5,25 og 16,30 mg pr. 100 gram rå gulerødder, afhængigt af oprindelsen. På grund af det er et naturprodukt, afhænger indholdet af dyrkningssted, vejr og vind, gødningsforhold og jordbund. Betakaroten er et forstadie til A-vitamin. Det er så viseligt indrettet, at kroppen kun udnytter den mængde betakarioten , der er brug for. Hvis man får en for stor mængde vil overskuddet vil blot farve huden med en solbrændt kulør, inden det udskilles.