Hængning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 6. maj 2014, 18:47 af Steenthbot (diskussion | bidrag) Steenthbot (diskussion | bidrag) (bot: indsæt skabelon autoritetsdata)
Galgefresko af Pisanello

Hængning er blandt andet en henrettelsesmetode. Delinkventen stilles på en faldlem med et reb om halsen. Faldlemmen åbnes, og den dømte falder og brækker halsen pga. rebets knude eller bliver kvalt.

I vikingetidens Skandinavien var hængning straf for mange slags forbrydelser. Kvælningen er ekstremt smertefuldt, men blev først afskaffet i 1800-tallet i Danmark.

I flere lande foregår hængning ved, at den dømte står på en skammel eller lignende, der hurtigt fjernes. I Iran kan hængning foregå ved, at den dødsdømte får en løkke, som er bundet fast til en kran, om halsen og bliver tvunget til at springe ud fra kranen. Hængning som henrettelsesmetode praktiseres i Indien, Japan, Iran og Irak. [kilde mangler]


Referencer

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Se også

Wikimedia Commons har medier relateret til: