HC Midtjylland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
HC Midtjylland
Klubdetaljer
Fulde navn HC Midtjylland
Grundlagt 2005
Forbund DHF (lokalunion: JHF)
Hjemmebane Klink & Jensen Arena, Sportscenter Herning
HerningDanmark
Hjemmeside http://www.hcmidtjylland.dk
Damer - Holddetaljer
Største bedrifter:
Herrer - Holddetaljer
Cheftræner Mads Hjortshøj
Største bedrifter:
Nationalt Pokalturneringen 2015 1Gold medal icon.svg Guld
Infoboks sidst opdateret: 3. maj 2018.

HC Midtjylland er en dansk håndboldklub fra Herning, og spiller i dag i den danske 1. division. Holdet spiller sine hjemmekampe i Klink & Jensen Arena, Sportscenter Herning.

Historie[redigér | redigér wikikode]

HC Midtjylland blev grundlagt i 2005.[1] I sæsonen 2008/2009 sluttede klubben på andenpladsen i 1. division, og deltog således i kvalifikationsspillet til ligaen, hvor de blev nr. 3 i pulje 2 og således skulle møde nr. 3 fra pulje 1, hvor de dog tabte med 2-1 i kampe til ligaholdet TMS Ringsted og måtte blive i 1. division.

I sæsonen 2009/2010 blev de nummer 3 i 1. division og rykkede op i ligaen via en andenplads i kvalifikationspulje 2, der udover HC Midtjylland bestod af Århus GF, Lemvig Håndbold og TMS Ringsted. Det blev i første omgang kun til en enkelt sæson i landets bedste række. HC Midtjylland vendte i sæsonen 2014/15 tilbage til Håndboldligaen efter at have vundet 1. division i sæsonen 2013/14. I sæsonen 2015/16 var HC Midtjylland tæt på at rykke ud af den bedste danske håndboldrække. Her måtte man ud i to intense opgør mod Odder Håndbold, før man til sidst sikrede sig overlevelse i den bedste række. Sæsonen må på trods af truslen om nedrykning stadigvæk betegnes som en succes for HC Midtjylland, da klubben vandt DHF's Landspokalturnering 2015, og dermed sikrede klubben sin første titel nogensinde.

I 2018 løb klubben ind i økonomiske problemer, der endte med, at klubben gik konkurs 23. april som følge af en gammel skattesag og manglende lønudbetalinger.[2]

Kort efter startede HC Midtjylland op igen. Denne gang i 2. division, som var en realitet efter konkursen. Med et nyt hold bestående af en masse unge talenter tog klubben skridtet op til 1. division i første forsøg. Sæsonen 2019/20 er holdet derfor at finde i 1.division.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Ny træner i HC Midtjylland". DR. 29. januar 2013. Hentet 5. august 2016. 
  2. ^ "HC Midtjylland er gået konkurs". DR. Ritzau. 23. april 2018. 

Kilder[redigér | redigér wikikode]

SportSpire
Denne artikel om sport er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.