Helge Limburg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Helge Limburg

Limburg, Helge.jpg

Personlig information
Født 25. oktober 1982 (40 år)
Hannover, Niedersachsen, Tyskland Rediger på Wikidata
Politisk parti Bündnis 90/Die Grünen Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Politiker Rediger på Wikidata
Arbejdssted Hannover Rediger på Wikidata
Signatur
Helge Limburg Signature.svg
Eksterne henvisninger
Helge Limburgs hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Helge Limburg (født 25. oktober 1982 i Hannover) er en tysk politiker, der sidder i landdagen i Nedersachsen for det grønne parti Bündnis 90/Die Grünen.

Skole og uddannelse[redigér | rediger kildetekst]

Limburg blev student i 2002 fra Campe-Gymnasium i Holzminden. Dernæst udførte han militærnægtertjeneste ved den ambulante ældrepleje i Bevern-Stadtoldendorf. Han begyndte i oktober 2003 at studere jura ved Universitetet i Bremen med speciale i arbejds- og socialret.

Udlandsophold[redigér | rediger kildetekst]

I årene fra 2003 til 2006 har Helge Limburg været på flere udlandsophold. Således deltog han i august 2003 i en workcamp under Service Civil International e.V. i NablusVestbredden og arbejdede i september 2003 på et børnehjem i Beit Jala også på Vestbredden.

I februar 2005 rejste Helge Limburg til Indien, hvor han var praktikant hos SYMRISE GmbH & Co. KG i New Delhi, og efterfølgende nogle uger i praktik ved Delhi High Court. Derudover studerede han i et semester fra september 2005 til januar 2006 på Yeditepe Üniversitesi i Istanbul, Tyrkiet med hovedvægten på europæisk og international ret.

Politik[redigér | rediger kildetekst]

Helge Limburg engagerede sig tidligt i politik. Fra 2001 til 2005 sad han i kredsbestyrelsen for Bündnis 90/Die Grünen i Holzminden, fra 2002 til 2004 sad han i Grøn ungdoms delstatsbestyrelse i Nedersachsen. I 2004 var han medstifter af CampusGrün, en grøn universitetsgruppe i Bremen hvor han indtil 2005 var første talsmand. Efter at have været talsmand for Grøn ungdoms delstatsbestyrelse i Nedersachsen fra 2006 til 2007 blev han ved landdagvalget den 27. januar 2008 valgt ind i landdagen på de Grønnes delstatsliste.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]