Spring til indhold

Hellas Roskilde

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

IK Hellas, er en atletikklub i Roskilde, Danmark, klubben har en historie der strækker sig tilbage til begyndelsen af det 20. århundrede.

Klubbens historie[redigér | rediger kildetekst]

IK Hellas blev officielt stiftet den 3. april 1933 ved en generalforsamling afholdt i Schmidts selskabslokalerTorvet i Roskilde, hvor klubben oprindeligt havde sit tilholdssted i de første år af dens eksistens. Før stiftelsen af IK Hellas var atletikken en del af idrætsklubben A.I. Roskilde, der også omfattede boksning og brydning. Efter en række dramatiske møder i A.I.R., brød atletikken ud og dannede sin egen klub. Navnet “Hellas” blev valgt for at ære den gamle græske kultur, som er kendt for sin indflydelse på atletik og sport generelt. Ved stiftelsen deltog 43 aktive medlemmer og 10 passive medlemmer, og navnet “Hellas” vandt med 35 stemmer efter nogen diskussion.

Faciliteter[redigér | rediger kildetekst]

Gennem årene havde IK Hellas skiftende faciliteter. I 1990'erne begyndte opførelsen af Hyrdehøj stadion og klubhus, der officielt blev indviet den 5. juni 1997. Klubben var i stand til at opnå faste faciliteter og et klubhus, delvis finansieret gennem flere års indsats på Roskilde Festivalen.

Afdelinger[redigér | rediger kildetekst]

I dag har IK Hellas to træningsafdelinger: en atletikafdeling og en løbeafdeling, og har medlemmer i alle aldre som deltager i aktiviteterne.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]