Henrik Poulsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Henrik Poulsen
Født 10. september 1967 Rediger på Wikidata
Givskud Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Forretningsperson Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Henrik Poulsen (født 10. september 1967 i Givskud) er en dansk civiløkonom, der siden 27. august 2012 har været administrerende direktør for Ørsted.

Poulsen blev student fra Tørring Gymnasium i 1987 og cand.merc. i finansiering og regnskab fra Handelshøjskolen i Århus i 1994. Han kom derefter til Novo Nordisk som controller, indtil han i 1995 blev seniorkonsulent i Aarsø Nielsen & Partners. Derefter blev han projektleder hos McKinsey & Co., bl.a. med udstationering i New York.

Hjemvendt til Danmark blev han i 1999 forretningsudviklingschef hos LEGO og avancerede i 2000 til segmentdirektør. I 2002 blev han koncerndirektør for innovation og markedsføring, i 2004 koncerndirektør i afdelingen Markets & Products og fra 2005 koncerndirektør for Europa og Asien samt koncerndirektør for globalt salg og markedsføring. Han forlod LEGO i 2006 for at blive operating partner i investeringsselskabet Kohlberg Kravis Roberts & Co. I 2008 blev han udnævnt til administrerende direktør og koncernchef i TDC. Han blev 18. april 2012 annonceret som kommende administrerende direktør i Ørsted.

Henrik Poulsen er flere gange blevet omtalt som en af Danmarks bedste erhvervsledere[1].

I 2016 stod Henrik Poulsen i spidsen for Danmarks største børsnotering, da det daværende Dong Energy blev sat på sat børsen i København[2].

I 2017 solgte virksomheden sin olie- og gasforretning til schweiziske Ineos for 8,7 milliarder kroner[3].

Senere samme år annoncerede han, at DONG Energy skifter navn til Ørsted for at afspejle virksomhedens omstilling fra sort til grøn energi[4].

I 2018 meldte Henrik Poulsen ud, at Ørsted forventer at investere i alt 200 mia. kroner i vedvarende energi fra 2019-2025 og lancerede en ny strategi for virksomheden, der satser på at installere 30GW vedvarende energikapacitet.[5]

Med Henrik Poulsen som topchef brød DONG reglerne da de i 2012 gav en 10 mio. kr opgave til Henrik Poulsens tidligere arbejdsplads, McKinsey & Co., til trods for at offentlige opgaver over 3 mio. kr. skal sendes i frit udbud. [6] Det var gældende praksis i selskabet i en årrække, at kontrakter vedrørende managementydelser ikke blev sendt i udbud. Dette blev ændret i 2012 og siden har alle rammeaftaler for managementkonsulenter været i udbud.

Henrik Poulsen sidder i bestyrelsen for ISS-rengøringsgruppen, hvor han også er formand for eksamensbestyrelsen. Han er næstformand for bestyrelsen og formand for den svenske Kinnevik revisionsudvalg. Han er også medlem af bestyrelsen for medie-, service- og uddannelsesgruppe Bertelsmann. Endelig er han medlem af bestyrelsen for Denmark-America Foundation og rådgiver for EQT Partners kapitalfonden.[7][8]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Kilde[redigér | redigér wikikode]