Hjælp-diskussion:Skabeloner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Er det muligt at erstatte transklusion, substitution og parserfunktion med nogle mere dagligdags udtryk? For eksempel vil folk normalt skrive, at de indsætter en skabelon, ikke at de transkluderer den. Det kan godt være, at fagordene giver god mening for de kodekyndige, men for andre kan det være svært umiddelbart at forstå meningen. --Dannebrog Spy (diskussion) 6. nov 2018, 14:14 (CET)

Problemet er at mange af ordene ikke direkte lader sig "oversætte". F.eks. kan dit eksempel om at "indsætte en skabelon" både bruges om transklusion og substitution, og begge af disse bruges også til andet end Skabelon:-er. Men man kunne snildt lave en separat eller på anden måde adskilt del der på mere dagligdags sprog forklarer hvordan skabeloner anvendes uden at gå i dybden med hvordan de fungerer. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 6. nov 2018, 14:20 (CET)
Det lyder som en god ide at adskille tingene. Begyndere har jo primært brug for at vide, hvad skabeloner egentlig er, og hvordan man bruger dem. Oprettelse af skabeloner kræver lidt mere viden og erfaring, især hvis det er noget, hvor man ikke lige kan kopiere tingene fra en anden skabelon og rette til. --Dannebrog Spy (diskussion) 6. nov 2018, 21:39 (CET)
En mulighed kunne være at flytte den tekniske hjælp til en ny side, der svarer til den engelske en:Wikipedia:Anatomy of a template, og i stedet skrive noget der bedre forklarer skabeloner for nybegyndere ligesom den norske: no:Hjelp:Maler. Vi kunne godt beholde de nuværende afsnit "Kategorisering med skabeloner" og "Udbredte skabeloner".
De fleste sprogversioner bruger det umiddelbart uforståelige udtryk "transklusion". Fransk og italiensk kalder det dog for inklusion. Det gør vi jo også i "Hvad henviser hertil" i linket "Vis/skjul inkluderinger". --Weblars (diskussion) 11. nov 2018, 09:54 (CET)