I. Vilh. Werner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
I. Vilh. Werner
Personlige detaljer
Født 8. september 1881
Død 26. marts 1968 (86 år)
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Ignatius Vilhelm Werner (født 8. september 1881 i Thisted, død 26. marts 1968 i Odense) var borgmester i Odense Kommune fra 1937 til 1958, valgt for Socialdemokratiet.

I. Vilh. Werner var søn af en proprietær og kom i lære som maskinarbejder i Thisted og senere Århus. Han flyttede til Odense i håb om arbejde i forbindelse med anlæggelsen af jernbanen og blev ansat ved Allerups nye Maskinfabrik, hvor han blev tillidsmand og formand for Dansk Smede- og Maskinarbejderforbunds lokalafdeling. Den politiske karriere begyndte da han blev valgt til byrådet i 1917. Det lykkedes ham 20 år senere at erobre borgmesterposten i det ellers traditionelt konservative Odense, og dermed sad Socialdemokratiet på borgmester i alle de fire største byer. Besættelsestiden betød flere konflikter med den tyske besættelsesmagt, men Werner nød stor folkelig opbakning og kunne derfor blive siddende efter besættelsen. I Vilh. Werner gik af som borgmester den 31. marts 1958 og overlod posten til partilfællen Holger Larsen.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
DanskStub
Denne artikel om en dansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker