IIHF Verdensmesterskabet 2024

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Soccerball current event.svgDenne artikel indeholder information om en fremtidig sportsbegivenhed
Der kan forekomme spekulativ information, og indholdet kan ændres dramatisk når arrangementet nærmer sig og mere information bliver tilgængelig.
VM i ishockey 2024
Arrangement
Arrangør International Ice Hockey Federation
Mesterskab nr. 88
Dato(er) 2024
Værtsland(e) Tjekkiet Tjekkiet
Værtsby(er) Prag, Ostrava

IIHF Verdensmesterskabet 2024 bliver det 88. verdensmesterskab i ishockey, arrangeret af IIHF. Mesterskabet skal afvikles i Tjekkiet, der bliver VM-værtsland 11. gang, hvis man medregner de otte VM-turneringer, der blev spillet i Tjekkoslovakiet fra 1933 til 1992.

VM[redigér | rediger kildetekst]

Værtsland[redigér | rediger kildetekst]

IIHF's halvårskongres i september 2018 i Malta fremlagde de nationale ishockeyforbund i Rusland, Sverige og Tjekkiet et fælles forslag om at IIHF ved kongressen i maj 2019 i Bratislava fastlagde værtskaberne for VM-turneringerne i 2023, 2024 og 2025 på en gang, således at værtskaberne for de tre mesterskaber blev tildelt henholdvis Rusland, Tjekkiet og Sverige. Forslaget blev godkendt af halvårskongressen med det forbehold, at de øvrige nationer fik mulighed for at byde på et af de tre værtskaber indtil 15. januar 2019.[1] Den 24. maj 2019 godkedte IIHF's årskongres, at mesterskabet blev afviklet i Tjekkiet.[2]

Følgende er udpeget som spillesteder:

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]