Coca-Cola

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Merge-arrow.svg Dublerede artikler
Artiklerne Coca-Cola, Coca-Cola Cherry, Coca-Cola Life, Coca-Cola Light, Coca-Cola Light Lemon, Coca-Cola Vanilla, Coca-Cola Zero ser ud til at beskrive, eller at være påfaldende nært beslægtet med The Coca-Cola Company. (Siden juni 2016)
Du er velkommen til at diskutere synspunktet, gå igang med en sammenskrivning, eventuelt først ved at benytte Skabelon:Sammenskrives.
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Coca-Cola
Bouteille de Coca-Cola d'un litre cinq 001.jpg
Coca-Cola på flaske
Type Cola, sodavand
Producent The Coca Cola Company
Oprindelsessted USA
Introduceret 1933 (1886 i USA[Kilde mangler]
Varianter Coca-Cola Light
Coca-Cola Zero
Coca-Cola Life
Coca-Cola Light Lemon
Coca-Cola Light Plus[Kilde mangler]
Coca-Cola Cherry
Coca-Cola Vanillia

Coca-Cola er en alment kendt læskedrik. Den blev i 1886 opfundet af den lokale apoteker Dr. John Stith Pemberton, da han eksperimenterede med at finde en kur for hovedpine. I stedet fik han udviklet en sirup, som i kombination med kulsyre og vand bliver til Coca-Cola.

Coca-Cola i Danmark[redigér | redigér wikikode]

Første gang Coca-Cola blev produceret i Danmark var i perioden 1935-1943. Men produktionen blev indstillet på grund af rationering og handelsrestriktioner under 2. verdenskrig. I 1959 kom Coca-Cola igen til Danmark.[Kilde mangler]

Artikelstump Stub
Denne artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.