I skovens dybe, stille ro

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
"I skovens dybe stille ro"
NHØP.jpg
Niels-Henning Ørsted Pedersen, 2001. Bassisten indspillede flere danske folkemelodier, hvor hans jazzede versioner af I skovens dybe stille ro er blandt de mest kendte udgaver af sangen.
Sang
Skrevet i Omkring 1864
Udgivet i musik ?
Genre Folkemusik, sommersang, aftensang Rediger på Wikidata
Ambitus 13 halvtoner
(Lille none)
Tekstforfatter(e) Fritz Andersen
Komponist(er) Ukendt, folkemelodi

I skovens dybe, stille ro
(Wikisource)
Klaverudgave af Erik Damskier.

I skovens dybe stille ro er en dansk folkemelodi fra Langeland med tekst af Fritz Andersen. Tekstens to strofer på hver 8 verselinjer er skrevet omkring 1864. Tekstens anden strofe placerer folkesangen som en aftensang.

Melodien noteres sædvanligvis i C-dur og enten i 2/2, 2/4 eller 4/4 taktart. De første fire takter (med forslag) gentages en gang. Den sædvanlige harmonisering holder sig inden for vanlige akkorder i C-dur, med undtagelse af en afvigelse omkring i skovens, hvor der findes et kort skifte med d-molens dominantakkord og tonika. Melodiens begyndelsesinterval er et eksempel på en terts.

Sangen er en af de mest kendte danske folkesange og er antologiseret i flere populære sangbøger, såsom Højskolesangbogen og De små synger. Den er indspillet af et utal af sangere, blandt andet Sissel Kyrkjebø, Lene Siel og Ditte Højgaard Andersen samt Lasse og Mathilde. Niels-Henning Ørsted Pedersen står også for kendte jazzede instrumentale versioner, blandt andet en med pianisten Kenny Drew, indspillet til albummet Duo udgivet i 1973 og en med Oscar Peterson og Ulf Wakenius udgivet 1997. Også guitaristen Kaare Norge har indspillet en instrumentaludgave af sangen.

Musical scores are temporarily disabled.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]