Illustreret Bunker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Illustreret Bunker er en uafhængig avis produceret af studerende på Danmarks Journalisthøjskole (DMJX).

Avisen har eksisteret siden 1999. Før det blev avisen produceret under navnet "Måske et blad", hvis oprindelse taber sig i fortidens tåger. Avisen er typisk på 32 sider og udkom oprindeligt seks gange årligt, men i 2018 blev det besluttet, at avisen fremover kun skulle udkomme fire gange om året. Avisen udkommer i et oplag på 500 eksemplarer og blev indtil foråret 2023 også fordelt på Journalisthøjskolen samt Roskilde Universitet (RUC) og Syddansk Universitet (SDU) samt en række af Danmarks mediehuse.

Redaktionen udgøres af 11 udvalgte studerende på de fire første semestre. Efterfølgende redaktioner udpeges af den siddende redaktion.

Avisens ansvarshavende chefredaktør i efteråret 2022 er Anne Juhl Burgaard og anden chefredaktør er Anna Sofie Laue. Avisens yderligere redaktører er pr. 1. februar 2023 Thit Lund Bording, Emma Lindberg, Anna Ellesgaard, Sissel Thiellesen, Jens-Emil Nørgaard, Amalie Pedersen og Josefine Harboe.

Thit Lund Bording, Anna Sofie Laue, Anna Ellesgaard, Jens-Emil Nørgaard og Sissel Thiellesen er webredaktører på avisens hjemmeside Illbunker.dk [1].

Avisens fotoredaktører er Rebecca Hoffmann og Emil Bay Gregersen, og avisens redaktør for illustrationer er Katrine Edvardsen.

De journaliststuderendes blade[redigér | rediger kildetekst]

De tre journaliststudieaviser, som udgives af de forskellige journalistuddannelser på DMJX, RUC og SDU, er i det visuelle udtryk meget forskellige.

  • Bermuda, som udgives af de studerende på RUC, lægger sig tæt op ad magasingenren og ligner i layout i høj grad blade som Gaffa, Chili og Aarhus Universitets Delfinen.
  • Lixen, som udgives af SDU, ligner mere en 'normal' avis. Lixen er typisk på 24 sider i tabloidformat (samme format som f.eks. Berlingske Tidende, Information og alle gratisaviserne).
  • Illustreret Bunker ligner også en normal avis i tabloidformat. Den største layoutmæssige forskel på Illustreret Bunker og Lixen er, at der på skolen i Aarhus er fotojournalister tilknyttet, hvilket har betydning for billedernes kvalitet. Desuden giver det journalisterne på avisen øvelse i at samarbejde med fotojournalister, lige som de skal, når de kommer ud på landets dagblade.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]