Illustreret Bunker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Illustreret Bunker er en uafhængig avis produceret af studerende på Danmarks Journalisthøjskole (DMJX).

Avisen har eksisteret i 20 år, siden 1999. Før det blev avisen produceret under navnet "Måske et blad", hvis oprindelse taber sig i fortidens tåger. Avisen er typisk på 20 sider og udkom oprindeligt 6 gange årligt, men i 2018 blev det besluttet, at avisen fremover kun skulle udkomme 4 gange om året. Avisen udkommer i et oplag på 500 eksemplarer og bliver fordelt på Journalisthøjskolen samt Roskilde Universitet (RUC) og Syddansk Universitet (SDU). Den bliver desuden sendt ud til alle journalistpraktikanter og praktiksteder.

Redaktionen udgøres af tolv udvalgte studerende på de tre første semestre. Efterfølgende redaktioner udpeges af den siddende redaktion.

Avisens ansvarshavende chefredaktør i efteråret 2019 er Daniel Hovalt, og anden chefredaktør er Laura Kongsmark Schuldt. Avisens yderligere redaktører er pr. 1. september 2019 Ida Sejersdal Dreiager, Frederikke Ida Stoltz Rindholt, Anne Mejer Kristensen, Sara Hodzic og Alexander Kokkedal.

Frida Bjørn Fisker og Emil Hobolt er webredaktører på avisens hjemmeside Illbunker.dk.

Avisens fotoredaktører er Tobias Stidsen, Walther Bølge og Liv Møller Kastrup.

De journaliststuderendes blade[redigér | redigér wikikode]

De tre journaliststudieaviser, som udgives af de forskellige journalistuddannelser på DJH, RUC og SDU, er i det visuelle udtryk meget forskellige.

  • Bermuda, som udgives af de studerende på RUC, lægger sig tæt op ad magasingenren og ligner i layout i høj grad blade som Gaffa, Chili og Aarhus Universitets Delfinen.
  • Lixen, som udgives af SDU, ligner mere en 'normal' avis. Lixen er typisk på 24 sider i tabloidformat (samme format som f.eks. Berlingske Tidende, Information og alle gratisaviserne).
  • Illustreret Bunker ligner også en normal avis i tabloidformat. Den største layoutmæssige forskel på Illustreret Bunker og Lixen er, at der på skolen i Aarhus er fotojournalister tilknyttet, hvilket har betydning for billedernes kvalitet. Desuden giver det journalisterne på avisen øvelse i at samarbejde med fotojournalister, lige som de skal, når de kommer ud på landets dagblade.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]