Illustreret Bunker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Illustreret Bunker er en uafhængig avis produceret af studerende på Danmarks Journalisthøjskole (DMJX).

Avisen har eksisteret i 15 år, siden 1999. Før det blev avisen produceret under navnet "Måske et blad", hvis oprindelse taber sig i fortidens tåger. Avisen er typisk på 20 sider og udkommer 6 gange årligt. Avisen udkommer i et oplag på 1.500 eksemplarer og bliver fordelt på Journalisthøjskolen samt Roskilde Universitet (RUC) og Syddansk Universitet (SDU). Den bliver desuden sendt ud til alle journalistpraktikanter og praktiksteder.

Redaktionen udgøres af otte udvalgte studerende på de tre første semestre. Efterfølgende redaktioner udpeges af den siddende redaktion.

Avisens ansvarshavende chefredaktør er Søren Engelbrecht Mogensen, og anden chefredaktør er Freja Kierstein Johansen. Avisens yderligere redaktører er pr. 1. august 2014 Thomas Bækby Skov-Carlsen, Anton Lind, Laura Friis Wang og Amanda Holmen.

Avisens fotoredaktører er Philip Hedayat Davali, Ulrik Hasemann og Ida Marie Odgaard.

De journaliststuderendes blade[redigér | redigér wikikode]

De tre journaliststudieaviser, som udgives af de forskellige journalistuddannelser på DJH, RUC og SDU, er i det visuelle udtryk meget forskellige.

  • Bermuda, som udgives af de studerende på RUC, lægger sig tæt op ad magasingenren og ligner i layout i høj grad blade som Gaffa, Chili og Aarhus Universitets Delfinen.
  • Lixen, som udgives af SDU, ligner mere en 'normal' avis. Lixen er typisk på 24 sider i tabloidformat (samme format som f.eks. Berlingske Tidende, Information og alle gratisaviserne).
  • Illustreret Bunker ligner også en normal avis i tabloidformat. Den største layoutmæssige forskel på Illustreret Bunker og Lixen er, at der på skolen i Aarhus er fotojournalister tilknyttet, hvilket har betydning for billedernes kvalitet. Desuden giver det journalisterne på avisen øvelse i at samarbejde med fotojournalister, lige som de skal, når de kommer ud på landets dagblade.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]