Insero Horsens

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken. Artiklens emne er vurderet at være så snævert, at den er foreslået slettet. Klik her for at se sletningsforslaget.
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Insero Horsens
Virksomhedsinformation
Selskabsform Fond
Grundlagt Danmark 2008
Hovedsæde Horsens, Danmark
Organisation
Antal ansatte
84[1]
Eksterne henvisninger
Insero Horsens

Insero Horsens, tidligere kaldet Energi Horsens, er en dansk fond med base i Horsensområdet, der har som formål at investere i projekter, virksomheder, iværksættere og uddannelse inden for innovation, energi og kommunikationsteknologi i området mellem Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde.

Fonden blev oprettet 1. januar 2008 som Energi Horsens. I maj 2012 skiftede fonden navn til Insero Horsens. Insero Horsens har etableret selvstændige datterselskaber i de seneste år, som alle bærer Insero-navnet.[2] Fonden havde i perioden 2015-2018 mellem 104 og 117 ansatte, men seneste antal ansatte fra 2019 har vist et fald til 84 ansatte.[3]

Navn[redigér | redigér wikikode]

Ordet ”Insero” stammer fra latin og betyder ”at så, at pode”. Navnet repræsenterer fondens ønske om at ”så nogle frø”, som bidrager til at innovationskraften i lokalområdet styrkes. Desuden bruges navnet af de fleste datterselskaber, således at Insero fremstår som en samlet koncern.

Stiftelsen[redigér | redigér wikikode]

Insero Horsens blev stiftet som en forening d. 1. januar 2008. Det skete som et resultat af fusionen mellem det daværende elselskab Energi Horsens A.m.b.a og energiselskabet NRGi. Her havde Energi Horsens A.m.b.a en merværdi i forhold til NRGi, og repræsentantskabet i Energi Horsens A.m.b.a besluttede derfor at placere merværdien i en forening – det nuværende Insero Horsens.

Investeringer[redigér | redigér wikikode]

Sport og kultur[redigér | redigér wikikode]

Insero Horsens investerer i både små og store sportsprojekter fra talentudvikling og sponsorater til udstyr og materialer.[4][5]

Insero Horsens’ sponsorerer blandt andre sejleren Anne Marie Rindom, og basketballklubben Horsens IC på både bredde og elite niveau. Fonden har også hjulpet lokale idrætsklubber som for eksempel Stensballe Gymnastik Forening med ny nedspringsmåtte, og As Idrætsforening med etablering af multibane.

Af kulturelle tiltag har fonden investeret i blandt andet Juelsminde run, Beringsstafetten, Display Festival, Glud Museum og Horsens Teaterfestival.

Fokus på naturvidenskab[redigér | redigér wikikode]

Fonden støtter naturvidenskabelig forskning gennem investering i relevante Ph.D projekter og forsknings- og udviklingsprojekter. Desuden afholder fonden hvert år konferencen ”Naturfagene ud af boksen” for naturfaglige undervisere fra hele landet, og ”Summer Science Camp” for børn og unge. Hvert år uddeler Insero Horsens legater til unge naturfaglige talenter fra lokalområdet. Insero Horsens investerer venturekapital i iværksættere inden for energi og IT. Fonden har blandt andre investeret i virksomheden Trusted, der tilbyder trackingløsninger, som kan hjælpe virksomheder med logistikoptimering og lokalisering af varer og materialer, samt virksomheden Brainreder, der har udviklet et teknologisk værktøj, der kan registrere anormaliteter i hjernen på et tidligt stadie.

Insero Horsens engagerer sig i udviklingen af innovationsmiljøer som Vitus Bering Innovation Park i Horsens og Green Tech Center i Vejle. Miljøerne har fokus på udvikling, demonstration, produktion og kommercialisering af nye teknologier.

Datterselskaber[redigér | redigér wikikode]

Insero Horsens etablerede i 2008 Insero og sidenhen datterselskaberne TADAA!, Best Green og Insero Software. Samlet set kaldes Insero Horsens, Insero og datterselskaberne for Insero koncernen. Indtægterne i Insero og datterselskaberne geninvesteres i at skabe vækst og udvikling.

  • Insero er en udviklings- og rådgivningsvirksomhed, der hjælper private virksomheder og offentlige institutioner mod grønnere løsninger i form af intelligent integration af energisystemer og services.
  • TADAA! Tilbyder delebiler på el til boligområder såsom boligforeninger og boligkvarterer. Med et månedligt abonnement kan medlemmer af TADAA! booke en bil, når de har brug for den.
  • Best Green tilbyder varmepumper til private, virksomheder og kommuner. Best Green leverer, installerer og drifter varmepumpeløsningen for sine kunder, der betaler et årligt abonnement.
  • Insero Software leverer softwareløsninger til lufthavne og leverandører af lufthavnstjenester verden over.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ [1] Antal ansatte s. 12
  2. ^ inserohorsens.dk Om Insero Horsens
  3. ^ [2] Antal ansatte s. 12
  4. ^ inserohorsens.dk/da/investeringer Investeringer
  5. ^ [3] Sponsorater