Intet (begreb)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Intet er et begreb, der først blev introduceret med kristendommen. Dette står i modsætning til det græske begreb ”ingenting”. Intet er i modsætning til ingenting ikke negation af noget. I den græske metafysik hed det ”Ud af ingenting kan der ikke komme noget”.

I kristendommen taler man om, at Gud skabte alting ex nihilo ­– ud af intet. Dette er et fundamentalt opgør med den græske tænkning, hvori man mente, at der altid må have været noget.

I den moderne naturvidenskab beskæftiger man sig også med begreberne intet og ingenting. Mens ingenting er vakuumer i universet, hvor der næsten ikke er noget stof, beskriver intet grænsen af universet. Intet er et grænsebegreb og kan ikke fuldt ud forstås, men er grundlæggende set et intet i modsætning til ingenting, som er rum uden stof, en tilstand hvor rumtidskontinuet ikke eksisterer.

Som begreb sættes intet også nogle gange i modsætning til alt. Her er det dog ingenting, man mener.

Det matematiske tegn 0 er den tætteste approksimation af intet, som vi kan regne med.

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men dens kilder er uklare, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg

Se også[redigér | redigér wikikode]