Isover

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Forrige århundrede skrives i datid.
Isover
Isover Formstykker Produktion.jpg
Isoleringsformstykker under produktion.
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab
Branche Byggeindustrien
Grundlagt 1935 (Danmark), 1937 (Frankrig)
Hovedsæde Vamdrup, Danmark
Nøglepersoner Adm.dir. Mogens Nielsen
Organisation
Antal ansatte
200 (Danmark) (2014)
Eksterne henvisninger
isover.dk
Loftet i et nybygget hus isoleres med glasuld i granulatform. Granulatet blæses ind på loftets gulv.

Isover er en forretningsenhed i den franske, multinationale koncern Saint-Gobain, der udvikler og producerer isoleringsløsninger til den danske byggeindustri. Isoleringsprodukterne består af 95 procent glas, hvoraf op til 80 procent er indsamlet genbrugsglas (kasserede ruder og flasker)[kilde mangler]

I Danmark er Isover placeret i Vamdrup ved Kolding, hvor glasuldsfabrikker beskæftiger ca. 200 medarbejdere. Isover er en del af Saint-Gobain Gruppen, der beskæftiger ca. 170.000 medarbejder i 64 lande.

Isover har en ledende markedsposition i Danmark i konkurrence med navnlig det danskejede Rockwool International, men også udenlandske producenter som eksempelvis Knauf.

Produkter og services[redigér | redigér wikikode]

Isovers mineraluldsprodukter er fremstillet af glas, der efter en særlig metode patenteret af Saint-Gobain smeltes og herefter slynges ud i tynde fibre til glasuld. Fibrene bindes sammen med en binder og ligger i en tilfældig orden. Herved opstår der en masse luftlommer, hvor luften står stille. Den store mængde af stillestående luft giver glasulden en god isoleringsevne.

Historie[redigér | redigér wikikode]

  • Danmarks første mineraluldsfabrik, Dansk Glasuldsfabrik, blev anlagt i Kastrup på Amager i 1935.
  • Den danske fabrik skiftede i slutningen af 1950’erne den oprindelige Hager-metode ud med Saint-Gobains TEL-princip, hvilket skabte en glasuld, som kunne komprimeres og var 10 gange lettere end tidligere.
  • Få år senere blev produktionen flyttet til en nybygget fabrik i Vamdrup i Jylland.
  • Saint-Gobain-virksomheden Isover overtog i 1988 fabrikken fra Superfos.[1]

Noter[redigér | redigér wikikode]