Jørgen Marcussen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jørgen Marcussen
Personlig information
Født Jørgen Valdemar Marcussen Rediger på Wikidata
15. maj 1950 (73 år)
Hillerød Rediger på Wikidata
Land Danmark Rediger på Wikidata
Bopæl Rønne Rediger på Wikidata
Ægtefælle Karina Skibby Rediger på Wikidata
Højde 185 cm Rediger på Wikidata
Disciplin Landevejscykling Rediger på Wikidata
Del af Portal:Cykling
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Jørgen Valdemar Marcussen (født 15. maj 1950 i Nødebo Sogn, Gadevang ved Hillerød) er en tidligere dansk cykelrytter.

Blandt karrierens største resultater var en bronze-medalje ved VM i landevejsløb i 1978 og en samlet sejr i et af datidens største amatørløb, Grand Prix Wilhelm Tell i 1975. I 1980 hentede han en etapesejr i Giro d'Italia og i 1981 blev det til en samlet fjerdeplads i Vuelta a España.

Efter afslutningen af sin aktive karriere var Jørgen Marcussen dansk landstræner med en række successer i midthalvfemserne, blandt andet VM-guld til Alex Pedersen i 1994, OL-sølv til Rolf Sørensen i 1996 og VM-sølv til Bo Hamburger i 1997. I 2001 var Macs sportsdirektør på tyske Team Coast og derefter et år hos danske CSC-Tiscali. Fra 2008 var Macs tilbage som sportsdirektør, denne gang på danske Team Løgstør (www.team-logstor.dk).

Jørgen Marcussen er gift med den ligeledes tidligere cykelrytter Karina Skibby, som er søster til den også tidligere professionelle cykelrytter Jesper Skibby. Parret boede i Jørgens hjemby, Gadevang, indtil 2018, hvor Jørgen Marcussen dyrkede cykling på motionsplan, bl.a. med sin bror Bjarne og sin svigerfar, Willy Skibby. Nu bor parret og deres datter Ida-Marie i Rønne på Bornholm.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


CyklingSpire
Denne biografi om en dansk cykelrytter er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.