Jørgen Philip-Sørensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Jørgen Philip-Sørensen
Personlig information
Fødselsnavn Niels Jørgen Philip-Sørensen
Fødselsdato 23. september 1938
Fødested Malmø, Sverige
Dødsdato 18. januar 2010 (71 år)
Dødssted London, England
Gravsted Højen Kirkegård, Gl. Skagen
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Niels Jørgen Philip-Sørensen (født 23. september 1938 i Malmø, død 18. januar 2010 i London) var en dansk erhvervsmand, der var storaktionær, bestyrelsesformand og mangeårig leder for en af verdens største sikringskoncerner, Group 4 Securicor. Han var udlandsdansker bosat på landstedet Farncombe House i England, hvor han var en af nationens rigeste.

Hans bedstefar stiftede i 1901 De Forenede Vagtselskaber, der siden blev til ISS, og hans far Erik Philip-Sørensen grundlagde i Helsingborg senere det, der siden blev til verdensfirmaet Securitas, som Philip-Sørensen i 1981 overtog den engelske afdeling af. Philip-Sørensen var født dansk statsborger, men blev ved Danmarks besættelse i 1940 svensk statsborger.[1] I 2000 var Philip-Sørensen manden, der fusionerede sit eget selskab Group 4 med Falck, så den nye koncern blev verdens næststørste inden for redning og sikkerhed. Han var også bestyrelsesformand i Ecover, der producerer miljøvenlige rengøringsmidler.

Han opholdt sig ofte i Skagen, hvor han bl.a. ejede Ruths Hotel og skibsværftet Danish Yacht, der har specialiseret sig i store lystbåde til rigmænd.

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]