Securitas AB

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Securitas AB
Securitas AB logo.svg
Lindhagensplan Securitas.jpg
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktiebolag (NASDAQ OMXSECU B)
Branche Security
Grundlagt 1934
Hovedsæde Stockholm
Nøglepersoner Melker Schörling (best.fmd.),
Alf Göransson (adm. direktør)
Produkter Alarm, vagt og værdihåndtering
Regnskab
Omsætning 60,523 mio. SEK
Eksterne henvisninger
http://www.securitasgroup.com
OpenCorporates se/556302-7241 Rediger på Wikidata

Securitas AB er en svenskejet international virksomhed, der tilbyder ydelser indenfor sikkerhed, eksempelvis alarm- og vagttejenste samt receptionsydelser. Securitas er en af Danmarks største sikkerhedsleverandører, Virksomheden opererer i over 58 lande over hele verden, bl.a. i USA, Canada, Europa, Mexico og Argentina. På verdensplan beskæftiger Securitas AB 370.000 ansatte.

I Danmark har Securitas siden 1988 ejet security-virksomheden Dansikring A/S og værdihåndteringsselskabet Loomis Danmark A/S (oprindeligt Dansikring Værdi A/S).

Selskabet blev grundlagt i Helsingborg i 1934 under navnet Hälsingborgs Nattvakt. Grundlæggeren, Erik Philip-Sörensen, samlede i 1972 sine selskaber under navnet Securitas. Selskabet blev splittet mellem Philip-Sörensens to sønner i 1981, og den internationale part blev senere købt af Falck. Det er således den oprindeligt svenske del af selskabet, der i dag kendes som Securitas AB – og som senere har udvidet sine aktiviteter til at omfatte store dele af verden.

Securitas AB har på verdensplan en markedsandel på 12%, mens den i Europa er 15% og USA 18%.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]