Jan Bonde Nielsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jan Bonde Nielsen
Født 20. maj 1938 (85 år)
København, Danmark Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Selvbiograf, forretningsperson Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jan Bonde Nielsen (født 20. maj 1938) er en dansk og international erhvervsleder.

Bonde Nielsen blev først udlært som gartner. Derefter startede han gartneribrug i Kenya med dyrkning af plumosus og chrysanthemumstiklinger, som blev sendt med fly til europæiske markeder.

Som 35-årig stod Bonde Nielsen pludselig med en bestemmende aktiepost i Burmeister & Wain (B&W), og et turbulent forløb med en voldsom pressehetz førte frem til B&W's konkurs i 1980. Forløbet førte til, at Bonde Nielsen tiltaltes for grov mandatsvig til 146 millioner kroner, men i 1986 frikendtes i Københavns Byret.

Efter dommen flyttede Bonde Nielsen til England. Bagmandspolitiet ankede frifindelsen til Østre Landsret, men Bonde Nielsen nægtede at komme hjem og kunne heller ikke udleveres, så straffesagen imod ham blev aldrig endeligt afgjort, og i dag er anklagerne forældet. Fra London har han med beskæftiget sig med bl.a. ejendomshandel, men Bonde Nielsen opholder sig i dag mest i Kenya.

I 1981 fik journalisterne Jan Michaelsen og Henning Tøgersen fra Ekstra Bladet Cavlingprisen for deres afdækning af Bonde Nielsens økonomiske transaktioner.

Bibliografi[redigér | rediger kildetekst]

FirmaSpire
Denne biografi om en erhvervsleder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi