Jan Gunder Knudsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jan Gunder Knudsen (25. april 1950) er en dansk civilingeniør i kemi og datalogi, erhvervsleder, entreprenør, iværksætter.

Jan Gunder Knudsen har startet indtil flere virksomheder med national og international gennemslagskraft. Han er medgrundlægger af bl.a. og i en årrække administrerende direktør for softwareselskabet Uniras A/S/Uniras Inc., oprindeligt European Software Contractors (ESC) A/S (1979), der var pioner inden for skabelsen af, hvad man i dag kender af computergrafik, printerteknologi, raster-farve-grafik/dithering m.m..

Tidlig karriere[redigér | rediger kildetekst]

Knudsen blev uddannet civilingeniør i 1975.

I 1979 grundlagde han verdens første computer-farve-raster-grafik-selskab UNIRAS A/S (European Software Contractors A/S), som meget hurtigt fik et betydeligt antal kunder blandt verdens FORTUNE 1000-selskaber. Det hurtigt voksende selskab, som nåede op på at have 133 ansatte, datterselskaber, salgs- og supportafdelinger i fem byer i USA, i Frankrig, Tyskland, England, Sverige, Italien og Japan, blev med Hafnia Invest som ny investor på tragisk vis revet med som sideeffekt ved Hafnias fald i slutningen af firserne. Grundlagde i 1989 AutoGraph International, der bl.a. udviklede nogle af de essentielle algoritmer til JPEG billedkomprimering (encoding/decoding), der i dag bruges internationalt som standard på Internettet.

Relationer[redigér | rediger kildetekst]

Barnebarn af kongelig operasanger og komponist Gunder Knudsen (operaen Oasen, musik til Jeppe Aakjær-sange, Nordfra og sydfra i øst og i vest, Vore Husdyr inkl. Kom, du store pruhest, Farbrors Børnerim, Tivolisange).

I 22 år (1976-1998) gift med skuespiller, sanger, danser Annette (Wallenstrøm) Blichmann

Kilder / eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FirmaSpire
Denne biografi om en erhvervsleder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi