Spring til indhold

Jane Stapleton

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jane Stapleton
Født26. marts 1952 (72 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­stedAustralian National University,
Adelaide Universitet,
University of Oxford,
University of New South Wales Rediger på Wikidata
Medlem afBritish Academy Rediger på Wikidata
BeskæftigelseAdvokat Rediger på Wikidata
ArbejdsgiverAustralian National University, University of Texas at Austin Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
UdmærkelserFellow of the British Academy Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jane Stapleton (født 26. marts 1952)[1] er en australsk advokat med speciale i erstatningsret. Hun er Emeritus Fellow fra Balliol College Oxford og rektor for Christ's College, Cambridge.

Opvækst og uddannelse[redigér | rediger kildetekst]

Jane Stapleton blev født i Sydney, Australien. Hun studerede oprindeligt naturvidenskab og blev bachelor i kemi fra Universitet i New South Wales og en ph.d. i fysisk-organisk-kemi fra Universitet Adelaide. Hun kom til Storbritannien i midten af 1970'erne, og i 1977 overtog hun en Postdoktoral forskning post på Institut for kemi i Cambridge Universitet.

Stapleton besluttede at skifte til retsvidenskab og fik sågar en LLB (Bachelor of Laws), samt en medalje fra Australian National University efterfulgt af en Doctor of Philosophy (DPhil) i privatret fra University of Oxford. Hun blev valgt en Fellow af Balliol College, Oxford og underviste på universitetet indtil 1997, Stapleton steg til tops i placeringen af de bedste undervisere af retsvidenskab.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Fra 1997 til 2016 sad hun i Australian National University's retsundersøgelse committee, i dag er Stapleton også en Emeritus Distinguished Professor på Australian National University. I 2000 hun blev valgt til medlem af det amerikanske retsInstitut (American Law Institute, ALI). I 2011-12 var hende og hendes mand Peter Cane, Arthur Goodhart gæsteprofessorer på det juridiske fakultet på University of Cambridge. I det pågældende akademiske år var Jane en Fellow på St John's College og Peter Cane, hendes mand, var en Fellow på Corpus Christi college.

Stapleton har specialiseret sig i loven om erstatningsret og et endnu større fokus har været hendes forskning på årsagssammenhæng i jura, filosofi og videnskab. Hun har fungeret som konsulent i store kommercielle, farmaceutisk, medicinsk og miljømæssige tvister i Det Forenede Kongerige, USA, Australien og New Zealand.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Lesley Dingle, Daniel Bates, Professor Jane Stapleton, Squire Law Library, University of Cambridge, hentet 2. marts 2016{{citation}}: CS1-vedligeholdelse: Bruger authors parameter (link)