Jannik Sønderby

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jannik Sønderby Christensen (født 29. maj 1974) er en tidligere dansk top ishockeyspiller, der spillede som forward med venstrefatning. Han startede sin karriere i Esbjerg, hvor det blev til 5 sæsoner på førsteholdet inden han i 1997 flyttede til Rødovre Mighty Bulls. I Esbjerg-tiden vandt Jannik 2 guldmedaljer og 3 sølvmedaljer. I sæsonen 96/97 fik Jannik Sønderby også sin officielle landsholdsdebut, men det blev desværre kun til ganske få kampe. I Rødovre opnåede Sønderby at blive udnævnt til anfører for holdet. Holdet vandt en guld og en sølv medalje med Sønderby i klubben. Her spillede han indtil 2004, hvor han skiftede til Herlev. Sønderby spillede en enkelt sæson i Herlev, inden han sluttede sin karriere med to sæsoner i Hvidovre.

Sønderby var med til flere juniorverdensmesterskaber og var med til en enkelt seniorslutrunde, B-VM i 1997.

Totalt set spillede Sønderby 545 kampe med 186 mål og 192 assists til følge.

I dag arbejder Sønderby som folkeskolelærer på Herstedøster Skole i Albertslund, men kan også ses som vært på Rødovre Mighty Bulls' web-TV, mightybulls.tv.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SportSpire
Denne biografi om en dansk sportsudøver er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi