EfB Ishockey

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
EfB Ishockey
Klubdetaljer
Moderklub Esbjerg Ishockey Klub
Grundlagt 2005
Opløst 2013
Forbund Danmarks Ishockey Union
Hjemmebane Granly Hockey Arena
Danmark EsbjergDanmark
Kapacitet: 4.195, heraf 778 siddepladser
Hjemmeside efb.dk/ishockey
Historiske bedrifter
Nationalt DM-semifinalist 2007
Spilledragter
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Infoboks sidst opdateret: 18. februar 2014

EfB Ishockey var en ishockeyklub og betegnelsen for eliteafdelingen i Esbjerg Ishockey Klub (EIK) efter Esbjerg fB i 2005 overtog styringen af afdelingen. EfB Ishockey spillede deres hjemmekampe i Granly Hockey Arena med en kapacitet på 4.195 tilskuere, heraf 778 siddepladser. EfB Ishockey ophørte i 2013 som eliteoverbygning for Esbjerg Ishockey Klub og blev afløst af Esbjerg Elite Ishockey, der videreførte holdet i Superisligaen under navnet Esbjerg Energy.

EIK/EfB havde i mange år lokalopgør mod Herning Blue Fox og SønderjyskE, og disse kampe trak ofte mange tilskuere. EfB Ishockey opnåede som bedste resultat en DM-semifinale, som man dog tabte 4-1 i kampe til rivalerne fra Blue Fox, mens den bedste grundspilsplacering blev hentet i 2009-10, hvor EfB kun lige kom i top 4. Af bedste udlændinge kan nævnes Oleg Starkov, der stadig i dag regnes for at være den bedste, der nogensinde har spillet i EIK.

Sæsonen 2012-13 blev den sidste for EfB Ishockey, da fodboldklubben midt i sæsonen meddelte, at de ville sælge ishockeyholdet fra for sæsonen 2013-14, hvilket blev modtaget meget positivt af klubbens fans. Den sidste EfB Ishockey-sæson vil blive husket for holdets forfærdelige start på grundspillet, hvor man tabte 10 kampe i streg, men hvor indkøbet af Alex Nikiforuk (hjulpet af klubbens fans), gav ny vilje og tro. Cheftræner Olaf Eller vandt 36 point de sidste 16 kampe i grundspillet, hvilket var det bedste nogensinde for klubben.[kilde mangler] Slutspillet blev en krig mellem to af ligaens (på det tidspunkt) stærkeste hold, da holdet løb ind i lokalrivalerne fra SønderjyskE. Rivalerne viste sig dog for stærke, og EfB Ishockey tabte 4-2 i en tæt serie, hvor interessen for ishockey blev genrejst i Esbjerg.

Bestyrelsesformand Christian Rølmer Christensen stiftede efterfølgende klubben CRC Hockey ApS (der med tiden blev til Esbjerg Elite Ishockey A/S) sammen med en række investorer, som har som mål at genrejse et nyt eliteishockeyhold i Vestjylland.

EfB ishockey vandt ikke nogen medaljer, mens de deltog i den bedste række.

Kilder/Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]