Jason Newsted

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jason Newsted

13-06-09 RaR Newsted 10.jpg

Personlig information
Pseudonym Jasonic Rediger på Wikidata
Født 4. marts 1963 (59 år)
Battle Creek, Michigan, USA Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Gull Lake High School Rediger på Wikidata
Medlem af Flotsam and Jetsam,
Metallica,
Rock Star Supernova,
Echobrain,
WhoCares med flere Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Kunstmaler, producent, sanger, komponist, singer-songwriter, bassist, musiker, guitarist Rediger på Wikidata
Genre Klassisk metal, groove metal, heavy metal, thrash metal, progressiv metal med flere Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Jason Newsteds hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jason Curtis Newsted (født 4. marts 1963 i Battle Creek, Michigan) er en tidligere amerikansk bassist i Metallica. Han er nu erstattet af Robert Trujillo og han erstattede selv afdøde Cliff Burton som omkom i en busulykke, i Sverige, på "Master of Puppets" touren.

Jason Newsted kom i Metallica i 1986, og hans første fuldlængde album med Metallica blev "... And Justice for All". Først havde de dog lavet E.P'en Garage Days Re-Revisited

Jason Newsted havde det fra starten af svært i gruppen, da han havde overtaget pladsen som bassist fra "Cliff Burton", som var et kæmpe tab for bandet. De prøvede ham af og hånede ham i de første par år og kaldte ham bl.a. "Jason Newkid" men efter bandet i 1991 udgav deres største salgsucces 'Metallica', i folkemunde kaldt "The Black Album" og efterfølgende foretog en 22 måneder lang turné, blev stemningen i bandet bedre.

Jason Newsted valgte i 2001 selv at forlade Metallica. Han forlod bandet bl.a. på grund af, at bandet, på det tidspunkt, ikke havde lavet noget album i årevis. Dette skyldtes, at Lars Ulrich og James Hetfield begge havde familie. Jason havde viet sit liv til musikken og han havde ikke nogen familie og startede sit eget musik-projekt med bandet Echobrain. De enorme skænderier dette projekt gav, gjorde et af udslagene til hvorfor Jason Newsted til sidst valgte at stoppe.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

BassistSpire
Denne biografi om en bassist er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi